Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

vzw Pinocchio Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: vzw Pinocchio

Nationale vzw ten voordele van kinderen met brandwonden

Adres
Bruynstraat, 200
1120 - Brussel - Neder-over-Heembeek

Oprichtingsjaar
1997

Gezondheid (fysieke) - Jongeren


Telefoon (algemeen nummer)
02 264 43 36

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
Vzw Pinocchio is een nationaal goed doel, dat de belangen en het welzijn van kinderen en jongeren met brandwonden op de eerste plaatst zet. We zijn aanwezig vanaf de eerste zorgen tot ver in de revalidatie. Ons doel omvat twee aspecten: --> Het financiële aspect;…

MISSIE

Vzw Pinocchio is een nationaal goed doel, dat de belangen en het welzijn van kinderen en jongeren met brandwonden op de eerste plaatst zet. We zijn aanwezig vanaf de eerste zorgen tot ver in de revalidatie. Ons doel omvat twee aspecten: --> Het financiële aspect; terugbetaling medische kosten, kosten voor drukkledij, maskers en zalven, transportkosten en het logement van de ouders gedurende (vaak lange) ziekenhuisopname van hun kind, zonneproducten, … --> Het psychosociale aspect; we trachten het verblijf in het ziekenhuis aangenamer te maken met wekelijks bezoek van onze clown Tommy, aankoop van speelgoed voor de speelruimte, spelletjes, televisie, … Talrijke vrijwilligers komen met de kinderen spelen en zelf ’s nachts begeleiden indien dit gevraagd wordt door de ouders. Deze twee aspecten komen ook terug in de organisatie van onze brandwonden kampen: - Re-integratiekamp tijdens de paasvakantie (vanaf 3e kleuterklas) - Moeder – kind thermaal kuurkamp te Spa (voor kinderen van 0 tot 6jaar) - 2 weken Thermaal kuurkamp te Spa (vanaf 6jaar) - Terugkomweekend kuurkamp Spa - 16+ werking (weekendjes weg) - Sinterklaasfeest - andere activiteiten Naast al onze activiteiten doen we ook aan sensibiliseren, preventie en re-integratie (in de klas) voor de problematiek van brandwonden bij kinderen en jongeren. Om al deze projecten te blijven verwezenlijken zijn onze belangrijkste financiële bronnen: opbrengsten van benefiet-activiteiten georganiseerd door vzw Pinocchio of door derden, gulheid van verschillende serviceclubs en giften van particulieren en bedrijven. Wij hebben ook de eer en het genoegen om H.K.H. Prinses Astrid de voorbije jaren als erevoorzitster te mogen verwelkomen. De vzw stelt gratis nieuwe kledij ter beschikking voor kinderen en families die alles verloren hebben. De vzw doet mee aan wetenschappelijk werk zoals het bijhouden van statistieken. De vzw onderhoudt goede contacten met de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken en Volksgezondheid op gebied van preventie.

MEER

FILMPJES
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

100.000€ - 200.000€

 

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: 1 tot 4

AANTAL VRIJWILLIGERS: 51 tot 100

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy