Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

De Sloep Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: ERKEND CONSULTATIEBUREAU, WERKEND ALS PREVENTIEF ZORGCENTRUM DE SLOEP

Open huis voor gezinnen met jonge kinderen

Adres
Bevelandstraat 26
9000 - Gent

Oprichtingsjaar
1996

Armoedebestrijding - Gezondheid (fysieke)


Telefoon (algemeen nummer)
09 234 38 58

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
De SLOEP vzw is een open huis voor ouders met jonge kinderen opgericht in 1996 vanuit signalen van buurtorganisaties en – bewoners. De SLOEP heeft een consultatiebureau, een inloopteam, een prenataal steunpunt en verschillende spel- en ontmoetingsinitiatieven erkend door Kind & Gezin. Daarnaast loopt brede…

MISSIE

De SLOEP vzw is een open huis voor ouders met jonge kinderen opgericht in 1996 vanuit signalen van buurtorganisaties en – bewoners. De SLOEP heeft een consultatiebureau, een inloopteam, een prenataal steunpunt en verschillende spel- en ontmoetingsinitiatieven erkend door Kind & Gezin. Daarnaast loopt brede werking rond emancipatie en gezondheid in samenwerking met Stad Gent. Doorheen het 20-jarig bestaan van De SLOEP groeide de werking uit tot een belangrijke basisschakel in de buurt in de dienstverlening naar gezinnen met jonge kinderen. De SLOEP heeft een groot bereik van kansarme gezinnen, een doelpubliek dat getuigt van een sterke etnisch-culturele diversiteit. Het werkgebied wordt immers door hoge kansarmoedecijfers. De SLOEP vzw is een open huis voor ouders met jonge kinderen uit de wijken Gent Noord-Oost. Via een laagdrempelig onthaal en ervarings- en procesgericht groepswerk biedt het team van De SLOEP integrale ondersteuning aan gezinnen van diverse afkomst. Samen met ouders zoeken we een antwoord op velerlei vragen en zetten we stappen naar een sterkere positie als ouder, buur, Gentenaar en wereldburger. De SLOEP is met zijn verschillende deelwerkingen en lage drempel, een warm huis van vertrouwen voor iedereen die door de deur stapt. Ouders ontmoeten er andere ouders, vrijwilligers en professionelen, en krijgen naast professionele ondersteuning ook informele en sociale steun, die zich richt op hun kansen en sterktes.

MEER

FOTO' S
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

300.000€- 500.000€

Financiële data bekijken

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: 10 tot 19

AANTAL VRIJWILLIGERS: 21 tot 50

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
 • Santé

  Santé bestaat uit een drieluik van activiteiten. Enerzijds uit een bewegingsgroep voor vrouwen elke woensdagnamiddag. Na de beweegles wordt er met de vrouwen gezellig nagepraat over allerlei thema's (gezonde voeding, voel je goed in je vel, ...). Daarnaast staan de groepswerkers tijdens de verschillende oudergroepen…

  MEER

 • 'Ontmoeting in De SLOEP'

  Op verschillende momenten in de week en op verschillende locaties in Gent organiseert De SLOEP vrije ontmoeting voor ouders. Ouders kunnen met hun niet-schoolgaande kinderen in een vrolijk ingerichte ruimte komen spelen. Kinderen worden utigedaagd om nieuwe vaardigheden te leren (zowel sociaal als motorisch) en…

  MEER

 • Pamperproject

  Een eerste vraag waar gezinnen vaak mee aankloppen is de vraag naar pamper of eersteleeftijdsmelk. Met het pamperproject willen we voor de gezinnen in gezinsondersteuning hieraan tegemoet komen.

  MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy