Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Jesuit Refugee Service-Europe (JRS-E) aisbl Internationale vereniging zonder winstoogmerk

Officiële naam: JESUIT REFUGEE SERVICE-EUROPE

Wij begeleiden, ondersteunen en verdedigen de rechten van vluchtelingen en anderen die…

Adres
Waverse Steenweg 205
1050 - Elsene

Oprichtingsjaar
1994

Migratie/integratie - Ontwikkelingssamenwerking/Humanitaire dienstverlening


Telefoon (algemeen nummer)
+3225540220

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
JRS Europe is het Europees regionaal bureau van de Jezuïetenvluchtelingendienst (JRS). De vzw werd in 2004 opgericht als een alliantie en heeft haar zetel in Brussel. Het coördineert met 22 nationale JRS-kantoren in Europa, waarvan 15 in de EU. JRS Europe maakt deel uit van…

MISSIE

JRS Europe is het Europees regionaal bureau van de Jezuïetenvluchtelingendienst (JRS). De vzw werd in 2004 opgericht als een alliantie en heeft haar zetel in Brussel. Het coördineert met 22 nationale JRS-kantoren in Europa, waarvan 15 in de EU. JRS Europe maakt deel uit van de Jesuit Refugee Service, een internationale humanitaire niet-gouvernementele organisatie die momenteel in meer dan 50 landen aanwezig is. Het regionale kantoor van JRS Europe is een van de 10 regionale kantoren van JRS Europe wereldwijd. Volgens het JRS Europe STRATEGIC FRAMEWORK 2019-21 ontwikkelen we gezamenlijke programma's in samenwerking met nationale JRS-kantoren in heel Europa, gebaseerd op vier hoofdgebieden: 1) Toegang tot bescherming: steun voor innovatief beleid voor vluchtelingen en migratie in de praktijk, zoals hervestiging en hervestiging, gezinshereniging en humanitaire visa. 2) Sociale integratie en integratie: ontwikkeling van dienstverlening en onderzoek door middel van beste praktijken inzake toegang tot de arbeidsmarkt en werkgelegenheid, toegang tot huisvesting, taalonderwijs en onderwijs. 3) Detentie en alternatieven voor detentie: onderzoek en proefprojecten op het gebied van alternatieven voor detentie, toezicht op de naleving van de mensenrechten en onderzoek naar de detentie van kinderen, kwetsbare groepen en asielzoekers. 4) Bewustmaking: gezamenlijke communicatiecampagnes in het hele netwerk en de ontwikkeling van een educatief programma voor jonge Europeanen op middelbare scholen over de positieve bijdragen van migranten en vluchtelingen aan de samenleving.

MEER

FOTO' S
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

van 1 tot 2.000.000€

 

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: Geen

AANTAL VRIJWILLIGERS: Minder dan 20

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy