Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Jesuit Refugee Service-Europe (JRS-E) aisbl Internationale vereniging zonder winstoogmerk

Officiële naam: JESUIT REFUGEE SERVICE-EUROPE

Wij begeleiden, dienen en verdedigen de rechten van vluchtelingen en andere gedwongen o…

Adres
Waverse Steenweg 205
1050 - Elsene

Oprichtingsjaar
1994

Migratie/integratie - Ontwikkelingssamenwerking/Humanitaire dienstverlening


Telefoon (algemeen nummer)
+3225540220

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
JRS Europe is het regionaal Europees bureau van de Jezuïetenvluchtelingendienst (JRS). De vzw werd in 2004 opgericht als een alliantie en heeft haar zetel in Brussel. Het coördineert 22 nationale JRS-kantoren in Europa, waarvan 15 in de EU. JRS Europe maakt deel uit van de…

MISSIE

JRS Europe is het regionaal Europees bureau van de Jezuïetenvluchtelingendienst (JRS). De vzw werd in 2004 opgericht als een alliantie en heeft haar zetel in Brussel. Het coördineert 22 nationale JRS-kantoren in Europa, waarvan 15 in de EU. JRS Europe maakt deel uit van de Jesuit Refugee Service, een internationale humanitaire niet-gouvernementele organisatie die momenteel in meer dan 50 landen aanwezig is. Het regionale kantoor van JRS Europe is een van de 10 regionale kantoren van JRS Europe wereldwijd. JRS Europe analyseert, draagt bij aan en reageert op ontwikkelingen in de EU-wetgeving die van invloed kunnen zijn op de beschermingsbehoeften en fundamentele rechten van vluchtelingen, asielzoekers en gedwongen ontheemde personen. Om z’n mandaat te vervullen, woont JRS-E conferenties en vergaderingen bij in het Europees Parlement, ontmoet het de leden van het Parlement en onderhoudt het contacten met de betrokken directoraten-generaal en eenheden van de Europese Commissie, met name binnen DG Binnenlandse Zaken en Justitie. De organisatie is geregistreerd in het transparantieregister van de EU. JRS-E coördineert projecten met de nationale bureaus van JRS-E en andere ngo-partners op het gebied van juridische praktijken en omstandigheden voor asielzoekers en gedwongen migranten in de EU-lidstaten, met inbegrip van kwesties als administratieve detentie, gedwongen verwijdering van migranten en outsourcing van grensbeheer. Andere projecten omvatten initiatieven voor de ontwikkeling van de gemeenschap, zoals gastvrijheidscommunity's met vluchtelingen en lokale vrijwilligers, of klassikale acties in scholen om racisme en vreemdelingenhaat te bestrijden. Projecten resulteren meestal in een publicatie of analytisch rapport, met beleidsaanbevelingen op basis van feiten die tijdens het onderzoek zijn gevonden, gevolgd door acties en verspreiding van de resultaten samen met vrijwilligers en lokale vluchtelingengemeenschappen. De resultaten worden met het publiek gedeeld op een conferentie op nationaal of Europees niveau, in combinatie met bewustmaking via sociale media en belangenbehartigingscampagnes.

MEER

FOTO' S
FILMPJES
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

van 1 tot 2.000.000€

DETAIL IN PDF

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: Geen

AANTAL VRIJWILLIGERS: Minder dan 20

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
  • CHANGE

    CHANGE wil door middel van een lesprogramma met zes stappen tot 60.000 leerlingen in 400 scholen aanmoedigen om kritisch na te denken over vluchtelingen en migratie, feiten van meningen te onderscheiden en vooroordelen en stereotypen te herkennen. Op deze manier kunnen studenten hun eigen oordeel…

    MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy