Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

VZW Sint-Michiel Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: SINT-MICHIEL

De vriendschap met Christus is ons hart, de vriendschap met jongeren en met mensen in nood…

Adres
Heilige Geeststraat 2
8500 - Kortrijk

Oprichtingsjaar
1993

Armoedebestrijding - Jongeren


Telefoon (algemeen nummer)
056 24 56 30

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
De vzw Sint-Michiel is het juridische fundament van de Sint-Michielsbeweging. De focus ligt erop om jongeren in contact te brengen met zingeving vanuit het christelijk geloof. Dit gaat om jongeren van 16 tot 30 jaar van een heel verschillende achtergrond, opleidingsniveau, van hier en van…

MISSIE

De vzw Sint-Michiel is het juridische fundament van de Sint-Michielsbeweging. De focus ligt erop om jongeren in contact te brengen met zingeving vanuit het christelijk geloof. Dit gaat om jongeren van 16 tot 30 jaar van een heel verschillende achtergrond, opleidingsniveau, van hier en van andere landen. Ook gezinnen met kinderen en volwassenen zijn welkom. Ontmoeting in vriendschap staat centraal. De ondersteuning van mensen in nood hoort onlosmakelijk bij de geloofsbeleving. Verschillende projecten zijn hiervoor in de loop der jaren ontwikkeld, in samenwerking met de vzw Sint-Michiel Agape. Jongeren krijgen alle kansen om hieraan mee te werken en/of ze behoren zelf tot de doelgroep. De beweging zoekt vernieuwende wegen van Kerk-zijn vandaag en trekt sporen om als Kerk relevant te blijven nu en in de toekomst, in samenwerking met andere organisaties en officiële diensten binnen en buiten de Kerk.

MEER

FOTO' S
FILMPJES
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

200.000€ - 300.000€

DETAIL IN PDF

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: 1 tot 4

AANTAL VRIJWILLIGERS: 51 tot 100

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
 • Liturgie en gebed

  In de liturgie en het gebed is er aandacht voor de inbreng en aanwezigheid van jonge mensen, is er verzorgde muziek. Na elke viering is er kans tot ontmoeting die wezenlijk bij de viering hoort.

  MEER

 • [email protected]

  Groepjes jongeren worden gastvrij onthaald om te proeven van de frisheid van het geloof. Ze worden onthaald in de kerk waar ze een eerste toelichting krijgen en steken uiteindelijk zelf de handen uit de mouwen in de projecten voor mensen in nood.

  MEER

 • Sint-Michielshuizen

  Jongeren wonen samen in vriendschap en geweldloosheid. Naast informele ontmoetingen is er wekelijks een gemeenschappelijke maaltijd, viering en ontmoeting. Elk neemt een engagement op voor mensen in nood en in het huis of de tuin.

  MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy