Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Koninklijke Geschied- en Oudheidkundige Kring Kortrijk VZW Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: KONINKLIJKE GESCHIED EN OUDHEIDKUNDIGE KRING VAN KORTRIJK

Adres
Jan Van Eyckstraat 4
8510 - Marke

Oprichtingsjaar
1990

Cultuur/patrimonium - Toerisme


Telefoon (algemeen nummer)
0475 97 17 40 en 056 22 47 10

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
Studie van geschiedenis- en oudheidkundige onderwerpen die Kortrijk , het arrondissement of de oude kasselrij Kortrijk treffen, Opwaarderen van cultuur en kunst in historische context. Verspreiding van deze studie voor een zo groot mogelijk publiek. Bij ons laatste project personen met een visuele handicap. Attentie…

MISSIE

Studie van geschiedenis- en oudheidkundige onderwerpen die Kortrijk , het arrondissement of de oude kasselrij Kortrijk treffen, Opwaarderen van cultuur en kunst in historische context. Verspreiding van deze studie voor een zo groot mogelijk publiek. Bij ons laatste project personen met een visuele handicap. Attentie voor het roerend patrimonium van stad en streek. Vernietiging van waardevol erfgoed verhinderen. Hoe doen we dat? organiseren van 10 à 12 activiteiten per jaar, een publicatie, financieren van restauratiewerken, ter beschikking stellen van didactisch materiaal voor het publiek.

MEER

FILMPJES
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

< 100.000€

 

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: Geen

AANTAL VRIJWILLIGERS: 21 tot 50

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
 • De zwikken van de Kortrijkse Gravenkapel ( Onze Lieve vrouwkerk )

  ontsluiting van de zwikken voor grote publiek door middel van publicatie en colloquium, dank zij D-reproductie op ware grote, audiotekst, brailleschrift.

  MEER

 • Beeldje Onze Lieve Vrouw van Groeninge

  Dringende restauratiewerken aan ivoren beeldje uit begin van de 13 de Eeuw, het realiseren van een publicatie

  MEER

 • De Historische toneeldecors van de Schouwburg Kortrijk

  Inventarisatie van de theaterdecors met het oog op he

  MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy