Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

De Teugel Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: DE TEUGEL

Nederlands taalonderwijs helpt anderstalige doven en slechthorenden op weg naar een b…

Adres
Hanswijkstraat 15 bus 303
2800 - Mechelen

Oprichtingsjaar
1987

Onderwijs/Talentontwikkeling - Personen met een handicap


Telefoon (algemeen nummer)
0477507463

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

Deze organisatie is niet meer actief sinds 31/12/2017 wegens sluiting vereffening.
MISSIE
We geven Nederlands taalonderwijs (NT2) aan dove en slechthorende anderstaligen die legaal in België verblijven. We geven les in 4 verschillende taalniveaus. Van eenvoudige woordjes leren tot en met waystage 1.2. Naast het Nederlands leren de mensen ook de basiskennis van de Vlaamse Gebarentaal. Verder…

MISSIE

We geven Nederlands taalonderwijs (NT2) aan dove en slechthorende anderstaligen die legaal in België verblijven. We geven les in 4 verschillende taalniveaus. Van eenvoudige woordjes leren tot en met waystage 1.2. Naast het Nederlands leren de mensen ook de basiskennis van de Vlaamse Gebarentaal. Verder organiseren wij projecten rondom zelfredzaamheid, inburgering en maatschappelijke oriëntatie. Zo willen we de integratie van deze mensen in onze maatschappij bevorderen en hun kans op arbeid vergroten. We bevorderen contacten met andere (Vlaamse) doven en slechthorenden. In Vlaanderen zijn wij de enige (erkende) opleiding Nederlands (NT2) voor anderstalige doven en slechthorenden. De lessen worden aangepast op individueel niveau van de cursist en we geven individueel , dan wel in kleine groepjes. Dat kunnen we alleen doordat er veel vrijwilligers zijn die de leerkracht komen helpen als lesondersteuners. Vzw De Teugel is een volledige vrijwilligerswerking. We werken samen met CVO Crescendo te Mechelen, waar we een klaslokaal gebruiken. In december 2016 vierden wij het 10-jarige bestaan van deze unieke klas.

MEER

FOTO' S
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

< 100.000€

DETAIL IN PDF

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: Geen

AANTAL VRIJWILLIGERS: Minder dan 20

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
 • Nederlands taalonderwijs

  Anderstalige dove en slechthorende personen kunnen door hun handicap niet instromen in het reguliere taalonderwijs. Onze vzw geeft deze mensen een kans Nederlands te leren op een speciaal voor hun aangepaste wijze met individueel lesmateriaal dat speciaal voor die persoon wekelijks wordt gemaakt.

  MEER

 • Inburgering

  Anderstalige dove en slechthorende mensen kunnen door hun handicap geen gebruik maken van normale inburgeringscursussen. Toch hebben ook zij behoefte aan informatie. Bijvoorbeeld over hoe de overheid werkt, het openbaar vervoer, de gezondheidszorg, de wetgeving, rechten en plichten, .... Maar zeker ook over onze Belgische…

  MEER

 • Zelfredzaamheid

  Hoe ga je met de trein naar school? Waar moet je zijn voor werk? Hoe kun je een betaling verrichten? Bij wie kun je aankloppen als er een probleem is? Het zijn maar enkele van de vele zaken die voor ons vanzelfsprekend zijn. Maar als…

  MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy