Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Spierziekten Vlaanderen vzw (voorheen Nema vzw) Vereniging zonder winstgevend doel Deze organisatie neemt deel aan Music For Life

Officiële naam: SPIERZIEKTEN VLAANDEREN VZW

Vlaamse Vereniging voor Neuro-Musculaire aandoeningen (spierziekten)

Adres
Haarbemdenstraat 55 bus 1
3500 - Hasselt

Oprichtingsjaar
1986

Gezondheid (fysieke) - Personen met een handicap


Telefoon (algemeen nummer)
+32 (0) 11 72 31 87

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
Spierziekten Vlaanderen vzw ondersteunt mensen met een neuromusculaire aandoening (NMA, of 'spierziekte') met als doel hun welzijn en dat van hun familie en naastbetrokken te vrijwaren en te verhogen. Spierziekten Vlaanderen komt op voor hun rechten en verdedigt hun belangen, biedt informatie, lotgenotencontact en vorming…

MISSIE

Spierziekten Vlaanderen vzw ondersteunt mensen met een neuromusculaire aandoening (NMA, of 'spierziekte') met als doel hun welzijn en dat van hun familie en naastbetrokken te vrijwaren en te verhogen. Spierziekten Vlaanderen komt op voor hun rechten en verdedigt hun belangen, biedt informatie, lotgenotencontact en vorming om patiënten met een NMA en hun familie zo als volwaardige burgers aan de samenleving te laten deelnemen. De inclusiegedachte staat daarbij centraal: alle drempels die leiden tot uitsluiting dienen weggewerkt worden. De samenleving levert inspanningen om zich toegankelijk te maken, op alle maatschappelijke gebieden en voor elk individu. Het is vanzelfsprekend dat iedereen, in al zijn verscheidenheid, erbij hoort. Spierziekten Vlaanderen is een brede organisatie die over heel Vlaanderen actief is en mensen met meer dan 50 verschillende spierziekten ondersteunt, ongeacht of ze lid zijn. Ze worden dan ook als spreekbuis gezien van alle mensen met een spierziekte door de overheidsinstanties.

MEER

FOTO' S
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

< 100.000€

 

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: 1 tot 4

AANTAL VRIJWILLIGERS: 21 tot 50

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
  • Lotgenotenbijeenkomsten en aangepaste ontspanningsactiviteiten

    Tijdens onze lotgenotenbijeenkomsten kunnen alle mensen met een spierziekte (ook niet-leden) in een ongedwongen en informele sfeer ervaringen en tips met elkaar uitwisselen.

    MEER

  • Gezinsweekend

    Uit onderzoek blijkt dat een derde van de matig tot ernstig gehandicapte personen er niet toe komt om af en toe een (mid)dagje of avondje uit te gaan. Van degene die dat wel doen, heeft bijna 1/3 steun van familie of bekenden (de zgn. mantelzorgers)…

    MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy