Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen vzw Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: SAMENLEVINGSOPBOUW OOST-VLAANDEREN

Investeert in de kracht van mensen – zet politici aan tot sociaal beleid

Adres
Sint-Jacobsnieuwstraat 50
9000 - Gent

Oprichtingsjaar
1985

Armoedebestrijding - Welzijn


Telefoon (algemeen nummer)
092658470

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
Ons land is een democratie die in principe voor iedereen een menswaardig leven garandeert. Maar de realiteit is anders. Veel mensen blijven verstoken van dit basisrecht. Ze leven in een maatschappelijk kwetsbare positie. Samenlevingsopbouw draagt bij aan een rechtvaardige en duurzame samenleving door situaties van…

MISSIE

Ons land is een democratie die in principe voor iedereen een menswaardig leven garandeert. Maar de realiteit is anders. Veel mensen blijven verstoken van dit basisrecht. Ze leven in een maatschappelijk kwetsbare positie. Samenlevingsopbouw draagt bij aan een rechtvaardige en duurzame samenleving door situaties van maatschappelijke achterstelling en sociale uitsluiting weg te werken. We focussen op maatschappelijke mechanismen en structuren die dergelijke situaties veroorzaken en in stand houden. Het realiseren van de toegang tot grondrechten voor mensen in maatschappelijk kwetsbare posities staat hierbij centraal. In het wegwerken van situaties van achterstelling en uitsluiting streeft Samenlevingsopbouw naar blijvende maatschappelijke veranderingen. Dit blijvend karakter ligt niet alleen in de aard van de oplossingen die we nastreven: structurele beleidsveranderingen met participatie van de doelgroep. Maar ook in het feit dat mensen in maatschappelijk kwetsbare posities ondersteund en versterkt worden om zelf een rol op te nemen in het oplossen van de problemen waarmee ze geconfronteerd worden.

MEER

FILMPJES
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

€ 2 085 266

Financiële data bekijken

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: 33

AANTAL VRIJWILLIGERS: 101 tot 500

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy