Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Expertisecentrum Kraamzorg De Kraamvogel Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: DE KRAAMVOGEL GEBOORTECENTRUM EN EXPERTISECENTRUM VOOR KRAAMZORG

Adres
Volkstraat 7
2000 - Antwerpen

Oprichtingsjaar
1980

Vrouwen - Welzijn


Telefoon (algemeen nummer)
+32-3-238 11 00

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
In het expertisecentrum kraamzorg (ECK) De Kraamvogel komen (toekomstige) ouders te weten wat de verschillende keuzemogelijkheden zijn als ze aan kinderen willen beginnen, als ze zwanger zijn of pas bevallen, of hoe ze hun kraamtijd willen beleven. Voor persoonlijke of concrete vragen rond zwangerschap, bevallen,…

MISSIE

In het expertisecentrum kraamzorg (ECK) De Kraamvogel komen (toekomstige) ouders te weten wat de verschillende keuzemogelijkheden zijn als ze aan kinderen willen beginnen, als ze zwanger zijn of pas bevallen, of hoe ze hun kraamtijd willen beleven. Voor persoonlijke of concrete vragen rond zwangerschap, bevallen, kraamtijd, borstvoeding, omgaan met baby's,... kunnen ze hier terecht. Daarnaast richten we ons ook tot professionelen en studenten in de perinatale zorg. Als partnerorganisatie van Kind en Gezin kregen we volgende opdracht: "De steunpunten staan in voor een kwaliteitsvolle uitvoering van de acties die tot doel hebben de kraamzorg voor zwangere en pas bevallen moeders en hun omgeving te ondersteunen, dit in samenwerking en duidelijke afstemming met alle betrokken actoren.' We hebben uitgebreid aandacht voor kwetsbare zwangeren in de breedste betekenis van het woord: van hoogopgeleide vrouwen die zich erg alleen voelen tot zwangeren en moeders zonder wettige verblijfsdocumenten en zonder verzekering. We gaan voor kwaliteitsvolle perinatale zorg voor iedereen!

MEER

FOTO' S
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

100.000€ - 200.000€

 

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: 5 tot 9

AANTAL VRIJWILLIGERS: Minder dan 20

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
  • Origine, postpartumzorg voor vrouwen zonder wettige verblijfsdocumenten

    We krijgen vooral aanmeldingen vanuit de Antwerpse materniteiten en prenatale steunpunten van Kind&Gezin om postpartumzorgen te vragen voor moeders zonder papieren. De vroedvrouwen waarmee we samenwerken gaan bij moeder en baby thuis langs na de bevalling om kosteloos de nodige zorgen toe te dienen. We…

    MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy