Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Agilas Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: AGILAS

Adres
Kalkoven 72 bus 1
1730 - Asse

Oprichtingsjaar
1982

Cultuur/patrimonium - Wetenschappelijk onderzoek


Telefoon (algemeen nummer)
0474/29.95.67

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
Agilas vzw is de archeologische vereniging in Asse die zich vooral bezighoudt met het opsporen, het opgraven, het veilig stellen en het bekend maken van het archeologisch erfgoed in de gemeente Asse en omgeving. Dit gebeurt onder meer door het houden van veldprospecties, het uitvoeren…

MISSIE

Agilas vzw is de archeologische vereniging in Asse die zich vooral bezighoudt met het opsporen, het opgraven, het veilig stellen en het bekend maken van het archeologisch erfgoed in de gemeente Asse en omgeving. Dit gebeurt onder meer door het houden van veldprospecties, het uitvoeren van opgravingen, het bewaren van de vele vondsten in een erfgoeddepot, de organisatie van lezingen en tentoonstellingen en de publicatie van de opgravingsresultaten.

MEER

FOTO' S
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

< 100.000€

 

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: 1 tot 4

AANTAL VRIJWILLIGERS: Minder dan 20

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
  • Educatief wandelpad archeologie

    Een cultuurtoeristische ontsluiting van de tussen 2006 en 2014 opgegraven archeologische sites in de Romeinse nederzetting van Asse aan de hand van een permanent wandelparcours van 4 km met 23 informatiepanelen, een begeleidende brochure voor volwassenen en een wandelzoektocht voor kinderen vanaf 9 jaar.

    MEER

  • Karakterisatie en evolutie van de aardewerkproductie in de Romeinse nederzetting van Asse (Vlaams-Brabant, België) tussen de 1ste en de 3de eeuw n.C. Een integrale en geïntegreerde benadering op basis van typologische en archeometrische analyses.

    Hoe evolueerde de lokale aardewerkproductie in Romeins Asse tussen de 1ste en de 3de eeuw n.C.? Wat zijn de karakteristieke eigenschappen van deze producten, het productieproces en hun organisatie? Welke rol speelde de natuurlijke en culturele omgeving op dit ambacht? Om die vragen te kunnen…

    MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy