Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Aide et Reclassement Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: AIDE ET RECLASSEMENT

35 jaar ten dienste van de rechtzoekenden

Adres

4500 - Huy

Oprichtingsjaar
1978

Justitie - Welzijn


Telefoon (algemeen nummer)
085/21.45.83

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
Al meer dan 35 jaar neemt deze vzw de taak op zich om psychologische en sociale bijstand te bieden aan mensen die met het strafrecht worden geconfronteerd als dader of als slachtoffer van een misdrijf. Ze is door het Waalse Gewest erkend als Dienst voor…

MISSIE

Al meer dan 35 jaar neemt deze vzw de taak op zich om psychologische en sociale bijstand te bieden aan mensen die met het strafrecht worden geconfronteerd als dader of als slachtoffer van een misdrijf. Ze is door het Waalse Gewest erkend als Dienst voor Forensische Welzijnszorg. In deze hoedanigheid geeft ze hulp aan beklaagden, beschuldigden of vrijgelatenen, evenals aan slachtoffers van misdrijven (eisers, gedupeerden of burgerlijke partijen) en hun naasten. Ze is ook door de Franstalige Gemeenschap erkend als Dienst voor Sociale Bijstand aan Gedetineerden, die tussenkomt in de gevangenissen van Huy, Marneffe en Andenne. Ten slotte is ze actief in het domein van permanente educatie en ontwikkelt ze acties rond alfabetisering. Als pionier inzake slachtofferhulp en de verdediging van hun rechten, zet ze zich in voor de ontwikkeling van vernieuwende acties voor opwaardering en herintegratie. In dit verband krijgt haar “Tremplin” inschakelingsprogramma steun van de Europese Unie.

MEER

FOTO' S
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

€ 1 079 133

Financiële data bekijken

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: 20

AANTAL VRIJWILLIGERS: Minder dan 20

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
  • Slachtofferhulp

    Het bieden van een opvangplaats waar personen die slachtoffer zijn, kunnen komen praten over de gevolgen van het misdrijf dat ze hebben ondergaan. Het geven van inlichtingen, steun, begeleiding bij de te zetten stappen, psychologische bijstand gefocust op het trauma. Het voor personen gemakkelijker maken…

    MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy