Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

het MOT | Museum voor de Oudere Technieken Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: HEEMSCHUT

Handen uit de mouwen! Een dag gedreven door water, wind en spieren

Adres
Guldendal 20
1850 - Grimbergen

Oprichtingsjaar
1976

Cultuur/patrimonium


Telefoon (algemeen nummer)
02/270.81.11

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
Het MOT wil het verleden en het heden van de mens, hier en elders, helpen begrijpen door een realistisch beeld te geven van het ontstaan en de evolutie van de technieken, en van de impact ervan op het dagelijks leven en het milieu.

MISSIE

Het MOT wil het verleden en het heden van de mens, hier en elders, helpen begrijpen door een realistisch beeld te geven van het ontstaan en de evolutie van de technieken, en van de impact ervan op het dagelijks leven en het milieu.
FOTO' S
FILMPJES
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

300.000€- 500.000€

 

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: 5 tot 9

AANTAL VRIJWILLIGERS: Minder dan 20

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
 • RCB

  RCB staat voor het Repertorium van de Belgische Handelscatalogi. Het is een online hulpmiddel om handelscatalogi op te sporen in openbare collecties, uitgegeven in België vóór ca 1950.

  MEER

 • ID-DOC

  Wat is dat werktuig? De eerste vraag die zowel de leek als de specialist stelt wanneer hij een onbekend stuk tegenkomt. Niet zelden is de vorm het enige dat verder kan helpen. Er bestaan evenwel weinig of geen middelen om systematisch te werk te gaan…

  MEER

 • Red de Bakovens!

  Bakovens zijn bedreigd. Vooral de kennis om bakovens te bouwen en te gebruiken gaat verloren. Het MOT tracht dit een halt toe te roepen met het project Red de bakovens! Op www.mot.be vind je meer informatie over bakovens, tips om ze te gebruiken, te restaureren…

  MEER

 • Wat met de waterput?

  Water is van levensbelang voor mens en dier. Tot voor de komst van het leidingwater werd drinkwater uit waterputten gewonnen. Het geputte water werd voor talrijke doeleinden gebruikt: om te drinken, eten voor te bereiden, voor de vaat, als drank voor het vee, voor de…

  MEER

 • Smidstekens

  Op werktuigen treft men vaak allerhande tekens aan: figuren, letters, cijfers. Die tekens kunnen naar de fabrikant verwijzen (bv. La guêpe van Paul Dubois) of naar de plaats waar het stuk gefabriceerd werd (bv. Gembloux), de kwaliteit (bv. acier garanti) of een eigenschap (bv. inoxydable)…

  MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy