Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

WSM Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: WERELDSOLIDARITEIT - SOLIDARITE MONDIALE

We Social Movements, Make Change Happen

Adres
Haachtsesteenweg 579
1030 - Schaarbeek

Oprichtingsjaar
1974

Ontwikkelingssamenwerking/Humanitaire dienstverlening


Telefoon (algemeen nummer)
32 2 246 36 71

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
Opkomen voor het recht op waardig werk en op sociale bescherming; armoede en uitsluiting bestrijden en voorkomen; daar maakt WSM dagelijks werk van. Waarom? Wereldwijd kunnen drie op de vier mensen niet waardig leven van hun harde werk. Nog meer mensen moeten zich zien te…

MISSIE

Opkomen voor het recht op waardig werk en op sociale bescherming; armoede en uitsluiting bestrijden en voorkomen; daar maakt WSM dagelijks werk van. Waarom? Wereldwijd kunnen drie op de vier mensen niet waardig leven van hun harde werk. Nog meer mensen moeten zich zien te redden als ze ziek, werkloos of oud zijn. Nochtans zijn waardig werk en sociale bescherming geen privileges, het zijn mensenrechten. Bovendien zijn ze de beste garantie tegen armoede en uitsluiting. Hoe? Dat doen we niet alleen. We werken samen met bijna 100 sociale bewegingen in 24 landen in Afrika, Azië, Latijns-Amerika en België: vakbonden, mutualiteiten, microkredietinstellingen, vrouwen-, jongeren- en ouderenorganisaties. Met resultaat! Deze organisaties zijn de motor van verandering op het terrein: een leefbaar loon voor de stiksters van onze kledij in Bangladesh, betaalbare medische zorgen voor boeren in Mali, een opleiding tot bakker voor jongeren in Guatemala, een veilige werkplek voor mijnwerkers in de Democratische Republiek Congo. Samen voor echte verandering! Maar echte en langdurige verandering vereist een mondiaal engagement en een globale aanpak. Daarom verbinden we onze partners in een netwerk (met elkaar) in de landen zelf maar ook continentaal en internationaal zodat we samen luider klinken wanneer we onze fundamentele rechten opeisen. Samen eisen we dat politiek en economie de mens opnieuw centraal stellen en daarbij de grenzen van onze planeet respecteren. Doe mee! Met jouw stem erbij klinken we nog luider. Make change happen!

MEER

FOTO' S
FILMPJES
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

€ 9 399 025

Financiële data bekijken

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: 35

AANTAL VRIJWILLIGERS: Minder dan 20

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
  • Internationale samenwerking

    WSM werkt samen met 97 sociale organisaties in 24 landen in België, Afrika, Azië en Latijns-Amerika: vakbonden, mutualiteiten, micro-kredietinstellingen, vrouwen-, jongeren- en ouderenorganisaties. Werk WSM helpt mensen aan menswaardig werk en een leefbaar loon. Arbeidsomstandigheden verbeteren door druk te zetten op bedrijven en overheden. Beroepsopleidingen,…

    MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy