Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Tele-Onthaal Vlaams-Brabant en Brussel vzw Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: TELE-ONTHAAL VLAAMS-BRABANT EN BRUSSEL

Praten is de eerste stap.

Adres
PB, 1071
3000 - Leuven

Oprichtingsjaar
1973

Gezondheid (geestelijke) - Welzijn


Telefoon (algemeen nummer)
106

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
Tele-Onthaal Vlaams-Brabant en Brussel biedt als algemene en laagdrempelige hulplijn de kans om via telefoon en chat in vertrouwen te praten: over de meest uiteenlopende psychosociale onderwerpen, anoniem, gratis, 24/7. Op elk moment kan iemand nood hebben aan een helpend gesprek of een luisterend oor,…

MISSIE

Tele-Onthaal Vlaams-Brabant en Brussel biedt als algemene en laagdrempelige hulplijn de kans om via telefoon en chat in vertrouwen te praten: over de meest uiteenlopende psychosociale onderwerpen, anoniem, gratis, 24/7. Op elk moment kan iemand nood hebben aan een helpend gesprek of een luisterend oor, ook buiten de klassieke openingsuren. Zo is Tele-Onthaal een belangrijke schakel in de preventie en vroegdetectie van geestelijke gezondheidproblemen, alsook een voorportaal of eerste stap naar (verdere) hulp. Vrijwilligers vormen het kloppend hart van onze dienst. Wij geloven in hulpverlening met een zo laag mogelijke drempel. Daarom blijft een gesprek altijd vertrouwelijk en blijven zowel de hulpvrager als de vrijwilliger anoniem. Dat geeft veiligheid aan de hulpvrager om zijn/haar verhaal te doen. Hulpvragers van alle leeftijden doen een beroep op ons. Alle mogelijke levensproblemen zijn bespreekbaar: relatieproblemen, eenzaamheid, (geestelijke) gezondheid, trauma,... Tele-Onthaal heeft bijzondere aandacht voor zelfmoordpreventie. Tele-Onthaal Vlaams-Brabant en Brussel valt onder het algemeen welzijnswerk maar heeft, door de aard van de problematiek van hulpvragers, ook heel wat linken met geestelijke gezondheidszorg. Hulpvragers die meer nodig hebben dan een eenmalig anoniem contact worden doorverwezen naar professionele hulp. Hulpvragers die al in begeleiding zijn worden geholpen om moeilijke momenten tussen de hulpverleningscontacten te overbruggen.

MEER

FOTO' S
FILMPJES
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

€ 725 918

Financiële data bekijken

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: 7

AANTAL VRIJWILLIGERS: 101 tot 500

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
  • 106 verhalen

    Het 106 verhalen kwam tot stand om het 45-jarig bestaan van de luisterdienst Tele-Onthaal Vlaams-Brabant en Brussel in de schijnwerpers te zetten. “106verhalen” geeft de micro aan de vrijwilligers. Want zonder hen immers: geen Tele-Onthaal. Er gebeurt zoveel moois achter de schermen. Maar de eeuwige…

    MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy