Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Pax Christi Vlaanderen Vereniging zonder winstgevend doel Deze organisatie neemt deel aan Music For Life

Officiële naam: PAX CHRISTI VLAANDEREN

Geef handen aan vrede

Adres
Italiëlei 98A
2000 - Antwerpen

Oprichtingsjaar
1973

Migratie/integratie - Andere


Telefoon (algemeen nummer)
03/2251000

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
Pax Christi Vlaanderen bevordert vrede, verzoening en rechtvaardigheid vanuit een humane en christelijke inspiratie, zowel in eigen samenleving als in andere delen van de wereld. Zij kiest resoluut voor de actieve geweldloosheid om dat te realiseren. Pax Christi Vlaanderen is lid van de internationale vredesbeweging…

MISSIE

Pax Christi Vlaanderen bevordert vrede, verzoening en rechtvaardigheid vanuit een humane en christelijke inspiratie, zowel in eigen samenleving als in andere delen van de wereld. Zij kiest resoluut voor de actieve geweldloosheid om dat te realiseren. Pax Christi Vlaanderen is lid van de internationale vredesbeweging Pax Christi International. Pax Christi Vlaanderen is politiek ongebonden. Pax Christi Vlaanderen ziet een wereld waarin mensen zelf werken aan vrede, op persoonlijk vlak, in hun relaties en hun sociaal engagement. In die wereld willen wij daarbij aandachtig en respectvol omgaan met culturen, levensbeschouwingen, natuur en leefmilieu. Conflicten zijn eigen aan menselijke relaties: het zijn kansen om te groeien. Inzetten op dialoog, samenwerking en verzoening boort krachten aan die tot vrede leiden. Mensen van vrede zijn een waarborg voor open communicatie, voor elkaars vrijheid en veiligheid en streven naar een rechtvaardige behandeling, waardig en zonder geweld. Waar mensen de fundamentele rechten en vrijheden respecteren, realiseren ze vrede. Een kwetsbaar, intens, maar krachtig proces van verzoening kenmerkt Pax Christi Vlaanderen, die hierop inzet om gebroken verbondenheid te herstellen.

MEER

FOTO' S
FILMPJES
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

€ 862 494

Financiële data bekijken

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: 10

AANTAL VRIJWILLIGERS: 51 tot 100

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
 • Re-integratie van ex-strijders in Oost-Congo

  Op verschillende locaties in Congo worden ex-strijders begeleid op psycho-sociaal en economisch vlak om hun weerbaarheid te verhogen en hen voor te bereiden, samen met hun gemeenschap, op een constructieve re-integratie in de samenleving.

  MEER

 • Platform: Vrede voor Oekraïne

  Sensibilisering van de Belgische samenleving in al haar diversiteit en van de politici en journalisten over wat er gaande is in Oekraïne en Rusland aan de hand van conferenties, ludieke acties, perswerking, vorming, facebook, enz. Daarnaast banden leggen tussen de Russische en Oekraïense gemeenschappen, hier…

  MEER

 • Vlaamse Vredesweek

  Jaarlijks terugkerende sensibiliseringsweek rond een vredesthema met een politiek dossier en lobbywerk, een educatief programma, spirituele waken, straatacties en creatieve actievormen.

  MEER

 • Peace Craft - Play to Change

  In samenwerking met !drops bieden we aan middelbare scholen (derde graad) een videospel en interactief theaterstuk aan. De verhalen van vluchtelingen staan in beide centraal. Vanaf het voorjaar 2018 terug te beleven in een school bij jou in de buurt!

  MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy