Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

DSMG Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: DOCUMENTATIECENTRUM VOOR STREEKGESCHIEDENIS DR. MAURITS GYSSELING

DSMG een bron van informatie

Adres
Groot Begijnhof 46
9040 - Sint-Amandsberg

Oprichtingsjaar
1972

Cultuur/patrimonium


Telefoon (algemeen nummer)
09 219 95 18

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
Het Documentatiecentrum voor Streekgeschiedenis dr. Maurits Gysseling (DSMG) verzamelt, ordent en presenteert alle mogelijke documenten over de geschiedenis van de regio Gent. Het Documentatiecentrum en zijn bibliotheek is een ontmoetingsruimte voor leken en meer ervaren heemkundigen. Wie hier enige tijd heeft gespendeerd is goed voorbereid…

MISSIE

Het Documentatiecentrum voor Streekgeschiedenis dr. Maurits Gysseling (DSMG) verzamelt, ordent en presenteert alle mogelijke documenten over de geschiedenis van de regio Gent. Het Documentatiecentrum en zijn bibliotheek is een ontmoetingsruimte voor leken en meer ervaren heemkundigen. Wie hier enige tijd heeft gespendeerd is goed voorbereid om origineel bronnenmateriaal uit te spitten in rijks-, stads-, of universiteitsbibliotheken en hun archieven. Anderzijds komen in het DSMG vaak ervaren rotten documentatie raadplegen die in grotere instellingen niet te vinden is. Het DSMG herbergt een rijke bron van documentatie en archivalia. Het is voor onze equipe van meer dan dertig medewerkers een leuke opsteker te horen dat bezoekers geholpen werden dank zij hun werk. Bij elke opzoeking ronken onze pc's bij het tonen van de resultaten. Kortom als je iets zoekt over streekgeschiedenis inde ruime omgeving van Gent moet je eigenlijk starten in het DSMG.

MEER

FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

< 100.000€

 

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: Geen

AANTAL VRIJWILLIGERS: 21 tot 50

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
  • Tentoonstelling 200 jaar Harmonie in Heusden (O-Vl)

    De tentoonstelling is vanaf 24 maart 2019 in de H.KRUIS Kerk van Heusden, deelgemeente van Destelbergen in Oost-Vlaanderen, te bezichtigen elke vrijdag, zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur tot 7 april 2019. Andere dagen, uren of begeleiding van groepen kan mits afspraak 0471-93.11.33…

    MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy