Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Formaat Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: FORMAAT JEUGDHUISWERK VLAANDEREN

Adres
De Wittestraat 2
2600 - Antwerpen - Berchem

Oprichtingsjaar
1966

Jongeren - Onderwijs/Talentontwikkeling


Telefoon (algemeen nummer)
03 226 40 83

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
Formaat is de federatie van jeugdhuizen in Vlaanderen. De federatie ondersteunt meer dan 400 werkingen. Door in te zetten op opleiding, begeleiding, informatie, netwerken en belangenbehartiging ontwikkelen we talenten bij jongeren. In de stad Antwerpen heeft Formaat drie eigen jeugdhuizen: jeugdcentrum Den Eglantier, jeugdhuis 2050…

MISSIE

Formaat is de federatie van jeugdhuizen in Vlaanderen. De federatie ondersteunt meer dan 400 werkingen. Door in te zetten op opleiding, begeleiding, informatie, netwerken en belangenbehartiging ontwikkelen we talenten bij jongeren. In de stad Antwerpen heeft Formaat drie eigen jeugdhuizen: jeugdcentrum Den Eglantier, jeugdhuis 2050 en jeugdhuis De Schietgang. Deze laatste twee zijn JACO's (Jeugdwerk, Arbeid, Competenties en Onderwijs) waar jongeren meer krijgen dan een sterk vrijetijdsaanbod: het zijn competentiecentra die behalve buurtgerichtheid ook de focus leggen op schoolloopbaanbegeleiding en ondersteuning in hun zoektocht naar werk. Talenten die op jonge leeftijd bij kinderen en jongeren worden waargenomen tijdens vrijetijdsactiviteiten, kunnen immers al een aanknooppunt zijn om de juiste studiekeuze te maken in het secundair en hoger onderwijs. Baanbrekers is de overkoepelende projectnaam voor alles wat Formaat doet rond onderwijs en arbeidsmarkt. Dit doen we door intensieve 1 op 1 begeleiding, maar ook door te werken met een buddymethodiek: mentoren die stevig in het werkveld staan, begeleiden jongeren om ze sterker en zelfredzaam te maken voor de arbeidsmarkt. Door de brug te slaan tussen jongeren, onderwijsinstellingen en bedrijven trachten we de schoolse uitval te verminderen en jongeren meer kansen te bieden op de arbeidsmarkt. De zelforganiserende kracht en verantwoordelijkheidszin van jongeren staat centraal in al wat Formaat doet. Zo bouwt Formaat mee aan een sterke positie van jongeren en hun initiatieven in de samenleving.

MEER

FOTO' S
FILMPJES
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

€ 3 451 908

Financiële data bekijken

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: 44

AANTAL VRIJWILLIGERS: 51 tot 100

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy