Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Cum Cura vzw Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: CUM CURA VZW

Kanker met zorg

Adres
Antwerpsesteenweg 256
9040 - Sint-Amandsberg

Oprichtingsjaar
1951

Andere


Telefoon (algemeen nummer)
0477/33.93.06

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
Cum Cura is de overkoepelende vereniging, voor patiënten met zeldzame vormen van goedaardige, lokaal agressieve en kwaadaardige gezwellen van het bot en de wekedelen. De VZW verenigt meerdere patiënten-subgroepen: Sarcoma, Reusceltumoren en Desmoïd. a) Het uiteindelijke doel is het creëren van een echte laagdrempelige zorgcommunity,…

MISSIE

Cum Cura is de overkoepelende vereniging, voor patiënten met zeldzame vormen van goedaardige, lokaal agressieve en kwaadaardige gezwellen van het bot en de wekedelen. De VZW verenigt meerdere patiënten-subgroepen: Sarcoma, Reusceltumoren en Desmoïd. a) Het uiteindelijke doel is het creëren van een echte laagdrempelige zorgcommunity, voor en door patiënten en hun omgeving, die steun biedt in goede en minder goede tijden en het ondersteunen van sociale doelstellingen in de gezondheidszorg of aanverwante diensten. b) De vereniging tracht het doel realiseren aan de hand van verschillende activiteiten, die zij tot voorwerp heeft en die kunnen zijn: 1. Het verstrekken van informatie omtrent bepaalde zeldzame tumoren, de behandeling ervan, en de psychosociale en economische gevolgen; 2. Ondersteuning bieden aan 3 doelgroepen, met name patiënten, hun familie/naasten, en aan (para)medische zorgverleners; 3. Het faciliteren van lotgenotencontact; 4. Noden van patiënten met een zeldzaam gezwel en hun naasten in kaart brengen; 5. Knelpunten aankaarten en helpen oplossen om de levenskwaliteit te verbeteren; 6. Vertegenwoordiging van patiënten en inspraak realiseren in de verdere ontwikkelingen van gezondheidsbeleid en gezondheidsvoorzieningen; 7. Wetenschappelijke ontwikkelingen opvolgen en deze vertalen naar en verspreiden onder de doelgroepen; 8. Verspreiden van informatie naar het brede publiek; 9. Deel uitmaken van nationale en internationale patiëntenplatformen teneinde deel te nemen aan efficiënte informatiedoorstroming.

MEER

FOTO' S
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

< 100.000€

 

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: Geen

AANTAL VRIJWILLIGERS: Minder dan 20

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
  • Ontmoetingsdag Cum Cura

    Op de ontmoetingsdag is het belangrijkste doel is echter elkaar beter te leren kennen en persoonlijke ervaringen uit te wisselen. Daarnaast worden er interessante voordrachten gebracht die gerelateerd zijn met de ziekte, de functionele beperkingen, mentale welzijn, vorderingen in het wetenschappelijk onderzoek en zoveel meer...

    MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy