Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Salvatoriaanse Hulpactie Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: SALVATORIAANSE HULPAKTIE

Adres
't Lo 47
3930 - Hamont-Achel

Oprichtingsjaar
1965

Armoedebestrijding - Ontwikkelingssamenwerking/Humanitaire dienstverlening


Telefoon (algemeen nummer)
011 445821

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
De Salvatoriaanse Hulpactie ondersteunt kleinschalige projecten van missionarissen, missiezusters en lekenhelp(st)ers in de landen in het Zuiden. De steun is ten behoeve van de plaatselijke bevolking om zo tot een structurele lotsverbetering te komen. De keuze van de projecten gaat vaak uit naar projecten gericht…

MISSIE

De Salvatoriaanse Hulpactie ondersteunt kleinschalige projecten van missionarissen, missiezusters en lekenhelp(st)ers in de landen in het Zuiden. De steun is ten behoeve van de plaatselijke bevolking om zo tot een structurele lotsverbetering te komen. De keuze van de projecten gaat vaak uit naar projecten gericht op kinderen, drinkbaar water, medische verzorging en hygiëne, onderwijs, landbouwcoöperatieven en de verhoging van het sociale en morele niveau. De millenniumdoelstellingen lopen als een rode draad doorheen onze projecten. Met de actie “financiële kinderadoptie” worden zo'n 3000 kinderen gesteund; in de landen in het Zuiden (Colombia, Venezuela, Haïti, Paraguay, Brazilië, Oeganda, Rwanda, Congo, India, Indonesië, Filippijnen). Wij hebben contact met bekende tussenpersonen ter plaatse; deze mensen zijn verantwoordelijk voor de kinderen en geven steun die wij ontvangen van vele adoptieouders. De kinderen kunnen hierdoor een opleiding volgen en zo aan een mooie toekomst bouwen. Voor € 16,50 per kind/maand, kan men een arm kind of een groep kinderen ondersteunen. De adoptieouder ontvangt een foto en enkele gegevens over een kind dat hulp nodig heeft. In het gratis driemaandelijks informatieblad vindt u onder de rubriek “concrete kreten”, een aantal projecten die u financieel kan steunen.

MEER

FOTO' S
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

500.000€ - 1.000.000€

Financiële data bekijken

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: 1

AANTAL VRIJWILLIGERS: Minder dan 20

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
  • landbouwcoöperatie Mayakinderen Guatemala

    d.m.v. uitbreiding van de lesprogramma's kan men de jonge kinderen ook motiveren.

    MEER

  • duurzame projecten

    uitstekende voorbeelden zijn Ingobyi in Rwanda, Diya Dhara in Sri Lanka, Tansila in Burkina Faso

    MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy