Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

de Boekenkaravaan Vereniging zonder winstgevend doel

Officiële naam: de Boekenkaravaan is een project van de Schoolbrug vzw

het boekenplezier verspreiden bij kwetsbare kinderen

Adres
Wittestraat 116/ 4
2020 - Antwerpen(3)

Oprichtingsjaar
1929

Armoedebestrijding - Kinder- en jongerenrechten


Telefoon (algemeen nummer)
03/2926058

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
De Boekenkaravaan is een taal- en leesbevorderingsproject gericht op maatschappelijk kwetsbare kinderen in Antwerpen en haar districten. Kinderen die extra taaloefenkansen Nederlands willen, krijgen in de vrije tijd of op school een voorlezer op bezoek. Samen ontdekken ze het plezier van boeken en verhalen. Ieder…

MISSIE

De Boekenkaravaan is een taal- en leesbevorderingsproject gericht op maatschappelijk kwetsbare kinderen in Antwerpen en haar districten. Kinderen die extra taaloefenkansen Nederlands willen, krijgen in de vrije tijd of op school een voorlezer op bezoek. Samen ontdekken ze het plezier van boeken en verhalen. Ieder traject houdt een bibliotheekbezoek en een slotfeest in. Het ultieme doel is om een voorleesgewoonte te ontwikkelen zodat de ouders blijven voorlezen. Het project heeft zo een duurzaam effect op het welbevinden van de kinderen, de band tussen ouders en kinderen én de taalontwikkeling. De Boekenkaravaan steunt op een breed netwerk aan partners en onmeetbaar veel vrijwillig engagement.

MEER

FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

< 100.000€

Financiële data bekijken

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: 4

AANTAL VRIJWILLIGERS: 101 tot 500

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

PROJECTEN
  • Voorlezen aan huis/op locatie

    PLEZIER. De Boekenkaravaan stelt (voor-)leesplezier voorop. De voorlezers delen hun passie voor boeken en verhalen met het voorleesgezin. We streven naar een intrinsieke motivatie bij kinderen door aansluiting te zoeken bij hun interesses en leefwereld. Bedoeling is dat de kinderen verwonderd, gebeten en geïntrigeerd geraken…

    MEER

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy