Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Museum van Elsene

Officiële naam: Museum van Elsene

Adres
Jean Van Volsemstraat
1050 - Elsene

Oprichtingsjaar
1892

Cultuur/patrimonium


Telefoon (algemeen nummer)
+32 2 515 64 21

Stuur ons een e-mail!

Bezoek onze website!

MISSIE
Het Museum van Elsene, dat in 1892 werd opgericht, herbergt vandaag een uitzonderlijke openbare collectie van meer dan 15.000 werken die een breed panorama biedt van de Belgische en Europese moderne en hedendaagse kunst. Kunstenaars als James Ensor, René Magritte, Joan Miró en Pierre Alechinsky…

MISSIE

Het Museum van Elsene, dat in 1892 werd opgericht, herbergt vandaag een uitzonderlijke openbare collectie van meer dan 15.000 werken die een breed panorama biedt van de Belgische en Europese moderne en hedendaagse kunst. Kunstenaars als James Ensor, René Magritte, Joan Miró en Pierre Alechinsky zijn hier vertegenwoordigd. Het Museum van Elsene is sinds het voorjaar van 2018 gesloten voor renovatie en uitbreiding en bereidt actief zijn heropening voor in het voorjaar van 2025 onder het label "Museum in Progress". Het ontwikkelt een programma van tentoonstellingen buiten het museum in België en in het buitenland, alsook innoverende bemiddelingsprojecten om de band met het publiek in stand te houden met het oog op zijn heropening. Het Museum van Elsene streeft ernaar zijn publiek te verbreden en te diversifiëren door het vanaf de heropening actiever bij het leven van het museum te betrekken. De Vrienden van het Museum van Elsene VZW, hefboom voor de ontwikkeling van het Museum van Elsene De vereniging "Les Amis du Musée d'Ixelles" heeft tot doel het Musée d'Ixelles te promoten door het oprichten, ontwikkelen en aanmoedigen van alle ondernemingen die daartoe kunnen bijdragen, door het organiseren van tentoonstellingen en het aankopen van kunstwerken, alsook met alle andere nuttige middelen: steun aan educatieve en inclusieve projecten, culturele programmatie, toeristisch onthaal en digitale ontwikkelingen.

MEER

FOTO' S
FINANCIËN

JAARLIJKSE ONTVANGSTEN:

200.000€ - 300.000€

 

ORGANISATIE

AANTAL BETAALDE MEDEWERKERS: 10 tot 19

AANTAL VRIJWILLIGERS: Minder dan 20

MEER INFO OVER DE ORGANISATIE

De gegevens van de organisatie zijn afkomstig van de volgende officiële bronnen: Kruispuntbank der Ondernemingen, Belgisch Staatsblad, Rijksdienst voor Sociale Zekerheid, FOD Financiën en Nationale Bank van België. Deze officiële gegevens worden dagelijks geüpdatet. Daarnaast zijn er gegevens afkomstig van de organisatie zelf.


Cookie policy