Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

GoedeDoelen.be vernieuwt

30 juni

In 2015 lanceerde de Koning Boudewijnstichting de website GoedeDoelen.be. Het doel was de zichtbaarheid van verenigingen en stichtingen te vergroten door transparante en betrouwbare gegevens over hen te verzamelen.

Het project kende onmiddellijk succes: in september van hetzelfde jaar hadden al 3.500 organisaties zich op GoedeDoelen.be geregistreerd. Vandaag is dat cijfer meer dan verdubbeld.

Om de huidige behoeften en verwachtingen van de non-profitsector in kaart te brengen, organiseerden we in september 2021 verschillende focusgroepen. Daaruit bleek dat een vernieuwing van de website GoedeDoelen.be nodig is. Deze staat dan ook gepland voor begin 2023.

Goede Doelen:
Wat verandert er in tussentijd? Nog tot het einde van dit jaar blijven de huidige website en database toegankelijk. Tot die tijd kan je het profiel van je vereniging dus ook nog aanpassen indien nodig. Anderzijds wordt de actieve communicatie rond GoedeDoelen.be vanaf juli opgeschort. Daarbij gaat het om het nieuws op de website zelf, de communicatie op social media en de maandelijkse digitale nieuwsbrief. Uiteraard houden we jou op de hoogte van alle ontwikkelingen rond dit project. Intussen blijft ons team beschikbaar voor al jouw vragen of opmerkingen. Wij wensen je alvast een heel fijne zomer.

Cookie policy