Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Elfstedenzwemtocht levert 2,5 miljoen euro op

sporza.be - 29 augustus

De Nederlandse oud-zwemmer Maarten van der Weijden heeft zijn sportieve uitdaging voor het goeie doel niet kunnen volbrengen: de olympische kampioen en ex-kankerpatiënt wou graag de Elfstedentocht zwemmen, maar moest op doktersadvies stoppen. 

Goede Doelen:
Nederlands oud-zwemmer en ex-kankerpatiënt Maarten van der Weijden trok zijn zwempak opnieuw aan om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Met volle moed en de steun van zowat heel Nederland begon hij aan een zwemtocht van 200 kilometer langs elf steden. Op weg naar de elfde stad werd de olympische kampioen echter zwaar ziek en moest hij zijn tocht staken. Toch ging er dankzij zijn enorme inspanning een gigantisch bedrag van 2,5 miljoen euro naar het goede doel.

Cookie policy