Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Goed nieuws als medicijn tegen pessimisme

decorrespondent.nl - 25 november
Je volgt het nieuws en denkt: we gaan ten onder aan egoïsme en hufterigheid. Er was geen voorpagina over de zoveelste bijeenkomst waar bewoners rustig met elkaar in gesprek gingen. Er was geen pushbericht over het zoveelste burgerinitiatief voor vluchtelingen. En de reden is simpel: het goede is zo alomtegenwoordig dat we het niet zien.

Goede Doelen:
Op elke hoek van de straat kan je verhalen sprokkelen over goede doelen. Alleen halen mooie verhalen over samenwerking, empathie en heldhaftigheid het nieuws meestal niet. Het trieste gevolg? We zien de wereld veel zwarter in dan ze is. Constructieve journalistiek kan ons groeiend pessimisme nochtans een halt toeroepen.

Cookie policy