Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Projectoproep: stad Brussel maakt subsidies vrij voor culturele sector

goednieuws.vlaanderen - 17 januari

Begin november kondigde de Vlaamse Regering onder leiding van Minister-President Jan Jambon (N-VA) een besparing aan van 6% op de werkingsmiddelen van de culturele instellingen en 60% op de projectsubsidies. 

Goede Doelen:
Het doel van deze ‘Kangouroe-BXL’ projectoproep is nieuwe artistieke creaties ondersteunen, nu de Vlaamse culturele huizen het op Brussels grondgebied met minder middelen moeten stellen. In de eerste plaats is de oproep gericht naar artiesten en gezelschappen die aan de hand van subsidies creëren, en dus het zwaarst getroffen worden door de besparingen sinds 1 januari. De oproep loopt nog tot 20 maart 2020. Financiële steun tot maximum €25.000.

Cookie policy