Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 5.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

TERNAT - Midzomer steunt goede doelen

Op 6 oktober ’17 heeft VZW Midzomer het jaar 2017 afgesloten met een bedankingsfeestje voor haar vrijwilligers en sponsors. Bij deze gelegenheid werd de 24e editie van Midzomer Wambeek ook in enkele cijfers gegoten. 

editiepajot.com - 20 oktober

MEER

Goede Doelen:

Op 6 oktober sloot vzw Midzomer haar werkingsjaar af met een bedankingsfeestje voor haar vrijwilligers en sponsors. Daarbij keken ze terug op een succesvol Midzomerweekend in augustus. De opbrengst van onder meer een schuimparty, muziekoptredens en een familiedag schenkt de organisatie aan drie lokale goede doelen, met name CongKreet, Ziekenzorg Wambeek en BCG Blindegeleidehonden.

10 tips voor betere blogposts op je website

Blogging is a powerful medium for non-profit communications. Here are 10 tips for reaching donors and other supporters through your organization's blog.

thefundraisingdigest.com - 19 oktober

MEER

Goede Doelen:

Met een blog genereer je meer verkeer naar je website, kan je bezoekers uitgebreid informeren over je activiteiten en nodig je hen uit tot actief engagement. Als je je blog gestructureerd aanpakt, kan die de motor worden voor de rest van je online communicatie naar donateurs. Zorg er bijvoorbeeld altijd voor dat je blogposts de ‘waarom-vraag’ beantwoorden. Wil je meer aandacht voor je goed doel creëren, oproepen tot meer steun, je activiteiten verduidelijken, … Het is maar één van de tips in dit artikel.

YOUCA werkt aan een duurzame en rechtvaardige samenleving

YOUCA, Youth for Change and Action - vroeger Zuiddag - is een organisatie voor en door jongeren die hen stimuleert om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. 

www.goededoelen.be - 18 oktober

MEER

Goede Doelen:

YOUCA, Youth for Change and Action, maakt jongeren bewust rond belangrijke maatschappelijke thema’s en ondersteunt hen in hun engagement. Daarnaast zorgt de organisatie voor unieke ontmoetingen met impact op het culturele, zakelijke en publieke leven.

Werken voor een goed doel? Glenn De Clerq vertelt over zijn droom(fonds)

Werken voor een goed doel: Glenn De Clerq bij Droomfonds Don Bosco

nl.metrotime.be - 17 oktober

MEER

Goede Doelen:

Speelde jij vroeger wel eens bij de speelplein- of vakantiewerking van Don Bosco? Het zijn mensen zoals Glenn De Clerq die deze leuke activiteiten en projecten mogelijk maken. Glenn denkt mee over de strategische communicatie. Zijn droom? Droomfonds Don Bosco bekend maken bij het grote publiek om extra vrijwilligers en financiële steun te vinden.

Projectoproep voor Open Monumentendag 2018

In 2018 vinden de Open Monumentendagen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest plaats op 15 en 16 september.In deze context, en ter gelegenheid van "2018, Europees jaar van het cultureel erfgoed", lanceert het Brussels Hoofdstedelijk Gewest de oproep tot het indienen van projecten "Het erfgoed dat zijn wij!”. 

erfgoed.brussels - 16 oktober

MEER

Goede Doelen:

Het Brussels Gewest lanceert een projectoproep voor zowel burgers als verenigingen om gebouwen en plekken op te geven voor het programma van Open Monumentendag 2018. Organisaties kunnen op die manier een gebouw, plein of park dat voor hen belangrijk is bekender maken bij het brede publiek. Elk project kan bovendien tot 1.500 euro steun krijgen. Je kan je dossier nog indienen tot 15 december.

Nieuw op GoedeDoelen.be: Sowepo stelt honderdtal doelgroepwerknemers tewerk

Via arbeid zoveel als mogelijk onze doelgroepwerknemers zin, structuur, identiteit en een plaats in de maatschappij verschaffen. 

www.goededoelen.be - 13 oktober

MEER

Goede Doelen:

Sowepo (Sociale Werkplaatsen Poperinge) biedt moeilijk in te schakelen personen kans op arbeid, maar ook tijdsstructuur, sociaal contact, persoonlijke en maatschappelijke waardering en hulpverlening. Daarbij focust de organisatie op alle potentiële doelgroepwerknemers uit de Westhoek. Als toeleverancier van de industrie neemt Sowepo voornamelijk de montage van kleine en middelgrote series voor z’n rekening.

Een ‘Empty Shop’ in de Brusselse Dansaertstraat

Je miskopen en vergeten kleding kunnen opnieuw een goed doel dienen. Later deze maand opent ‘The Empty Shop’ de deuren in Brussel, in samenwerking met Oxfam.

www.standaard.be - 12 oktober

MEER

Goede Doelen:

Een winkel waar mensen naartoe gaan om iets te doneren in plaats van geld uit te geven. Dat is de definitie van The Empty Shop. Eens de winkel helemaal gevuld is met giften, worden alle spullen opnieuw verkocht ten voordele van Oxfam. Dit internationale concept dook eerder al op in Antwerpen, Gent en Mechelen. Vanaf 16 oktober is het dus de beurt aan onze hoofdstad. De bedoeling van de actie is bovendien niet alleen om geld in te zamelen voor het goede doel, maar ook om de tweedehandssector in een positief daglicht te zetten.

Okazoom.be: de veilingsite voor goede doelen

Okazoom.be is de eerste Belgisch site voor ‘verantwoordelijke veilingen’. Op de website worden nieuwe of tweedehands voorwerpen aangeboden ten voordele van een twaalftal Belgische vzw’s, waaronder het Rode Kruis en Plan België.

www.gondola.be - 11 oktober

MEER

Goede Doelen:

Okazoom.be is de eerste Belgische website voor zogenaamde ‘verantwoordelijke veilingen’. Op de site worden nieuwe of tweedehands voorwerpen aangeboden ten voordele van twaalf Belgische goede doelen, waaronder het Rode Kruis en Plan België. Deze innovatieve manier van fondsenwerving geeft de organisaties de kans om hun zichtbaarheid te vergroten en hun werking toe te lichten.

5 creatieve manieren om als goed doel Instagram Stories in te zetten

Inject more "human" into your brand.Instagram Stories create an extra layer of visibility for your nonprofit — whenever you want that visibility.Like Snapchat, Instagram Stories last for 24 hours. And like Snapchat, stories are told in a series of pictures and videos. Users who've published Instagram Stories within the past 24 hours appear at the very top of the home screen:

www.missionbox.com - 10 oktober

MEER

Goede Doelen:

Extra visibiliteit nodig voor je organisatie? Heb je een Instagramaccount aangemaakt? Probeer dan zeker eens ‘Instagram Stories’. Met deze functie binnen de populaire app deel je verhalen die na 24 uur opnieuw verdwijnen. De ‘stories’ laten je dus toe een gevoel van dringendheid op te roepen. Bovendien verschijnen ze bij je volgers bovenaan op het scherm, lekker zichtbaar dus.

PROJECTOPROEP Life BNIP - Natura 2000

Binnen het LIFE Belgian Nature Integrated Project (LIFE BNIP) is er in totaal 100 000 euro beschikbaar voor startende projecten. Hiermee willen we iedereen de kans geven om hun steentje bij te dragen aan Natura 2000 door het opstarten van een eigen project.

life-bnip.be - 9 oktober

MEER

Goede Doelen:

LIFE Belgian Nature Integrated Project zoekt pilootprojecten die onze Europees waardevolle natuur helpen beschermen. Deze projectoproep richt zich tot innoverende ideeën met een focus op educatie, communicatie of sociale betrokkenheid die Europese Natura 2000 habitats en/of soorten willen herstellen. Financiële steun : 15.000€ maximum. Deadline : 30 oktober 2017.