Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 5.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Projectoproep aKcess : cultuur voor iedereen

Door Prométhéa gecreëerd in 2013,  het collectief “aKCess by Prométhéa”, groepeert vandaag 11 mecenaatsondernemingen, allen georganiseerd  rond het thema ‘toegang tot cultuur voor iedereen’. 

www.akcess.be - 13 december

MEER

Goede Doelen:

Het collectief aKCess by Prométhéa lanceert een oproep voor het indienen van projecten die de toegang tot cultuur voor iedereen bevordert en die een lange termijn visie hebben. Financiële steun tot 10.000 euro. Dien jouw dossier in vóór 5 januari 2018.

Nieuw op Goededoelen.be: Children of Lima brengt hoop naar sloppenwijken

Levens redden. Hoop brengen. Samen. Dit is onze visie. Samen met «Reciprocity», onze zusterorganisatie in Peru, brengen we hoop door fondsen te werven en...

www.goededoelen.be - 12 december

MEER

Goede Doelen:

Samen met hun zusterorganisatie Reciprocity in Peru, redt vzw Children of Lima levens door fondsen te werven en duurzame projecten te realiseren. Zo voorzien ze kinderen en hun families in de armste sloppenwijken van Lima van een basisinfrastructuur, water, veiligheid en educatieve ondersteuning. Met relatief weinig middelen weet de organisatie een groot verschil te maken in het leven van veel kinderen.

Zo zorgden deze 10 goede doelen voor extra ‘buzz’ op social media

Aan het einde van het jaar ontwikkelen we een voorliefde voor lijstjes en aftellen. Maar ook voor terugkijken en successen vieren. 

www.marketingonline.nl - 11 december

MEER

Goede Doelen:

Blijft jouw virale campagne uit? Hoopte je het afgelopen jaar wat meer mensen te bereiken via je social media? Onze noorderburen analyseerden welke 10 goede doelen het meeste ‘buzz’ wisten te creëren op social media. Ideaal om als inspiratie te gebruiken dus, hoewel sommige campagnes ook op negatieve manier aan hun hoge bereikcijfers kwamen.

Nieuw op GoedeDoelen.be: vzw Plan For Gambia

Ons doel is ontwikkelingswerk in West-Afrika, specifiek in Gambia.

www.goededoelen.be - 7 december

MEER

Goede Doelen:

Vzw Plan For Gambia bestaat uit een groep vrienden die samen vele jaren ervaring hebben met liefdadigheidsprojecten in Gambia. In samenwerking met haar Gambiaanse organisatie NEMA Foundation, legt de vzw zich toe op de ‘Sustainable Development Goals’ van de VN. Dat doet ze door schoolprojecten op te richten en te ondersteunen, voor drinkwatervoorzieningen te zorgen, gemeenschapstuinen uit te bouwen en meer.

‘Warmste kerstmarkt’ verzamelt oude kerstspullen voor het goede doel

Binnenkort staat Kerstmis voor de deur, en vegen we het stof van onze kerstversiering. Blijven er elk jaar opnieuw dozen liggen met leuke, ongebruikte kerstdecoraties of nog werkende kerstverlichting? 

www.nieuwsblad.be - 6 december

MEER

Goede Doelen:

Elk jaar opnieuw gaan we onze zolder op, op zoek naar kerstballen, slingers en die ene reeks kerstlampjes die nog werkt. Vaak grijpen we daarbij altijd naar dezelfde decoratie en blijven heel wat dozen jaar na jaar stof verzamelen. Daar wil Welzijnshuis Kortenberg iets mee doen. De organisatie roept de inwoners van hun gemeente op om oude kerstversiering in te leveren. Die spullen worden nadien verkocht op hun eigen kerstmarkt, waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat.

Projectoproep: Europa voor de burger

De Europese Unie lanceert een nieuwe projectoproep voor het Europees gedenken in het kader van het programma « Europa voor de burger » (Onderdeel nr 1).

www.brulocalis.brussels - 5 december

MEER

Goede Doelen:

Het programma ‘Europa voor de burger’ ondersteunt nog tot 2020 activiteiten die tot doel hebben de Europese Unie dichter bij de burgers te brengen. Meer bepaald gaat het om projecten rond de Europese culturele diversiteit en gemeenschappelijke waarden in de ruimste zin. Voor ondersteuning van maximaal 100.000 euro, zal de EU bovendien voorkeur geven aan transnationale projecten. Je kan je dossier nog indienen tot 1 maart 2018.

Paus Franciscus verkoopt Lamborghini voor het goede doel

Paus Franciscus heeft een Lamborghini ter waarde van 180.000 euro gekregen. De wagen zal verkocht worden en de opbrengsten ervan gaan naar het goede doel.

nl.metrotime.be - 4 december

MEER

Goede Doelen:

Onlangs kreeg paus Franciscus een gepersonaliseerde Lamborghini cadeau van de makers zelf. Het hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk zal zijn pausmobiel echter niet upgraden. Via het internationaal veilinghuis Sotheby’s wordt de gesigneerde én gezegende sportwagen binnenkort verkocht. Verwacht wordt dat de bolide een pak meer zal opbrengen dan zijn huidige waarde van 180.000 euro.

Fondsenwerver publiceert boek vol tips om geld in te zamelen voor goede doelen

Om organisaties uit de non-profitsector en bedrijven te helpen bij het werven van fondsen voor goede doelen, stelde Geert Kenis (56) het boek 'Doen! Voor goede doelen' samen.

www.hln.be - 1 december

MEER

Goede Doelen:

Dertien jaar lang stond Geert Kenis in voor de fondsenwerving van Een Hart voor Limburg. Zijn uitgebreide ervaring op dat vlak heeft hij nu vertaald in een praktische gids die organisaties wegwijs maakt in fondsenwerving. De cover van het boek, een levensboom met vele takken, komt van Manou Bousso (20), die vroeger schoolliep in het buitengewoon onderwijs.

Nieuw op GoedeDoelen.be: vzw Hela trekt eropuit met volwassenen met mentale beperking

VZW Hela heeft als doel activiteiten te organiseren voor volwassenen met een mentale beperking. 

www.goededoelen.be - 30 november

MEER

Goede Doelen:

Vzw Hela organiseert verschillende activiteiten voor volwassenen met een mentale beperking. Jaarlijks staan er een zomerkamp, een winter-/of lenteactiviteit en een fuif op het programma. Op deze manier wil de organisatie met haar leden naar buiten treden en hen helpen met hun integratie in de maatschappij. Genieten van de natuur hoort daar natuurlijk ook bij.

Stichting Prins Laurent regelt opvang voor daklozen en hun hond

Vanaf half december zal de Stichting Prins Laurent, voor de zevende opeenvolgende keer, opvang organiseren voor de daklozen met hun hond, tijdens de wintermaanden.

www.sfprlaurent.be - 29 november

MEER

Goede Doelen:

Voor het zevende jaar op rij organiseert Stichting Prins Laurent tijdens de wintermaanden opvang voor daklozen én hun trouwe viervoeter. In de Foyer Georges Motte komen drie werfcontainers te staan waarin twintig daklozen met hun dier warm en droog kunnen verblijven. Bovendien is er medische en veterinaire zorg beschikbaar en zorgt de Stichting voor drie maaltijden per dag.