Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Kampenhoutse fietst en loopt 24 uur voor Make-a-Wish

Sofie Lenaerts (42) uit het Vlaams-Brabantse Kampenhout heeft met een wel heel opvallend initiatief Make-A-Wish gesteund als ambassadrice. 

www.hln.be - 23 februari

MEER

Goede Doelen:

Op 3 februari legde de Kampenhoutse Sofie Lenaerts 270 kilometer af voor de actie ‘30 dagen zonder klagen’. Dat deed ze voor ‘Dwars door Vlaanderen’, een initiatief dat ze zelf in het leven riep om het goede doel Make-A-Wish te steunen. Het was wel niet vanzelfsprekend om onderweg niet te klagen, vertelt Sofie: “Ik heb me erop betrapt dat ik zei dat alles pijn deed, maar ik voegde wel meteen een positieve boodschap toe en verwees dan bijvoorbeeld naar het mooie uitzicht.”

Labrador Tudor zet zich opnieuw in voor het goede doel

Het gaat hard voor de Brugse 'festivalhond' Tudor: de bruine labrador met coole zonnebril is sinds deze week het nieuwe gezicht van een reclamecampagne voor natuurlijke hondenvoeding. 

www.hln.be - 22 februari

MEER

Goede Doelen:

Wat begon met een grappige foto op een festival is ondertussen uitgegroeid tot de ‘Tudor Foundation’. Eerder vormde trouwe viervoeter Tudor al het gezicht voor de lokale dopjesactie in Brugge. Dit keer schittert hij als superheld in een reclamecampagne voor gezonde dierenvoeding, een initiatief van het Kortrijkse bedrijf Egard & Cooper. Dat schenkt tien procent van de verkoop aan honden in nood. Baasje Nicolas is heel trots en hoopt de vzw in de toekomst nog verder uit te bouwen.

Nieuw op Goededoelen.be : Amalgache vzw 

Jaarlijkse humanitaire tandheelkundige missie in Madagaskar (Amabalavao ).

www.goededoelen.be - 21 februari

MEER

Goede Doelen:

Amalgache wil de mondgezondheid van de kinderen in Ambalavao (Madagaskar) aanzienlijk verbeteren. Sinds 2005 trekt de vzw op regelmatige basis naar het Afrikaanse eiland om er zoveel mogelijk kinderen te verzorgen en hen in de scholen te sensibiliseren. De organisatie kwam tot stand door een enthousiaste groep vrienden die allemaal in de medische sector werken. Hun doel is jaarlijks een missie op poten te zetten.

Think Pink krijgt duwtje in de rug van Miracles by Annelien Coorevits

Miracles by Annelien Coorevits steunt Think-Pink en de strijd tegen borstkanker met een aantal zorgvuldig uitgekozen producten.

www.think-pink.be - 20 februari

MEER

Goede Doelen:

Annelien Coorevits en Think-Pinkvoorzitter Heidi Vansevenant slaan de handen in elkaar voor een speciale lifestylecollectie ten voordele van vrouwen die getroffen zijn door borstkanker. De collectie ‘Miracles for Think Pink’ is verkrijgbaar in alle Miracles-verkooppunten en bestaat uit onder meer uit armbandjes, handtassen, roze geurkaarsen en sjaals.

Tips om om te gaan met de uitdagingen van een non-profitmarketeer

Nederlanders zijn gek op goede doelen en maatschappelijk verantwoorde producten. We geven zo’n 225 euro per jaar per huishouden aan goede doelen en kopen massaal Tony’s Chocolonely. 

www.marketingfacts.nl - 19 februari

MEER

Goede Doelen:

Wanneer mensen denken aan een organisatie die zich maatschappelijk inzet, denken ze aan een kantoor waar enkel vrijwilligers tewerkgesteld zijn. Een marketingafdeling is volledig uit den boze in de ogen van velen. Heel wat non-profitmarketeers krijgen dan ook af te rekenen met extra weerstand vanuit hun achterban. Hoe speel je daarop in met je marketingstrategie?

Projectoproep: AMIF Integratiepact

Deze oproep heeft als doel om directe en indirecte discriminatie van personen uit derde landen te bestrijden en wederzijds respect te bevorderen.

www.esf-vlaanderen.be - 16 februari

MEER

Goede Doelen:

Het AMIF Integratiepact draait om projecten die racisme en discriminatie ten opzichte van personen uit derde landen bestrijden en wederzijds respect bevorderen. Start jouw goed doel een oplossingsgericht en sociaal innovatief project op, gericht op een gedragswijziging tegenover diversiteit, discriminatie en racisme? Financiële steun tot 250.000€ max. Je kan je kandidatuur nog tot 30 maart indienen.

Nieuw op Goededoelen.be: S.O.S. Schulden op School vzw 

SOS Schulden op School is een vzw die streeft naar gelijke onderwijskansen voor ALLE kinderen en jongeren, meer specifiek door aandacht te besteden aan kosten op school.

www.goededoelen.be - 15 februari

MEER

Goede Doelen:

SOS Schulden op School gaat uit van het feit dat armoede een complex gegeven is waarbij verschillende levensdomeinen getroffen worden, waaronder onderwijs. Problemen met schoolkosten kunnen uitsluiting van kinderen en jongeren in de hand werken. Om onbetaalde schoolrekeningen aan te pakken, neemt de organisatie verschillende initiatieven, zoals workshops voor scholen, naslagwerken en brochures, projecten met sociale partners en meer.

Organisator Brugse Sterrenstoet schenkt cheque aan goed doel

Jaarlijks wordt bij de stoet geld ingezameld voor een goed doel die actief is in Brugge waarbij de stoet telkens geopend wordt door 'busseschudders' die geld inzamelen bij de toeschouwers.

kw.knack.be - 14 februari

MEER

Goede Doelen:

Elk jaar wordt tijdens de Sterrenstoet in Brugge geld ingezameld voor een lokaal goed doel. Volgens de traditie wordt de stoet steeds geopend door de zogenaamde ‘busseschudders’ die geld inzamelen bij de toeschouwers. Dit jaar ging de opbrengst van die rondhaling naar het goede doel Vrij Entree. Die organisatie verwelkomt elke maandag mensen die na een eenzaam weekend nood hebben aan een gezellige babbel of een luisterend oor.

Antwerpse ontwerpsters lanceren kledinglijn voor het goede doel

Sweaters met dierenprint zijn niet bijster origineel. Maar een merk dat geld schenkt aan een goed doel? Dát kwamen we nog niet vaak tegen!

www.goedgevoel.be - 13 februari

MEER

Goede Doelen:

Very Important Animals (V.I.A.) is een gloednieuw kledingmerk dat in het leven geroepen werd door de Antwerpse Anneleen en Charlotte Kegels. Op hun sweaters en T-shirts staan prints van verschillende dieren. Voor elk verkocht stuk gaat een deel van de opbrengst naar National Park Rescue, een organisatie die wildlife beschermt in het zuiden van Afrika.

Jane Goodall Institute Belgium en Bosgroep Limburg planten nieuw bos op één dag

Het Jane Goodall Institute Belgium (JGI) en de Bosgroep Limburg organiseerden gisterenmiddag de boomplantdag 'Forest in One Day'.

www.hln.be - 12 februari

MEER

Goede Doelen:

Voor de derde keer al organiseerden het Jane Goodall Institute Belgium (JGI) en de Bosgroep Limburg ‘Forest in One Day’. Met de steun van Luminus werden tijdens deze boomplantdag in Alken 4.300 bomen en struiken aangeplant. Later planten de kinderen van het Roots&Shoots jongerenproject van JGI een gelijkaardig aantal bomen in Burundi. “Een mooi initiatief, waarbij bosbouw, ecologie en ontwikkelingssamenwerking aan elkaar gekoppeld worden”, zegt gedeputeerde van leefmilieu Ludwig Vandenhove.