Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 5.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Stijn legt dieren in de watten in het Natuurhulpcentrum

Natuurhulpcentrum vzw is een opvangcentrum dat zorgt voor gespecialiseerde opvang van zieke en gewonde wilde dieren. Zo beschikken we over een operatiekamer, intensive-care afdelingen, revalidatieverblijven, een omheind bos… 

nl.metrotime.be - 29 maart

MEER

Goede Doelen:

Voor Stijn Meerschaert groeide dierenverzorging uit van een interesse tot een ware passie. Bij vzw Natuurhulpcentrum kan je Stijn zowat overal terugvinden, vertelt hij aan Metro: “Ik verzorg dieren in de quarantaineafdeling, ga op interventies, help mee in de intensive care, … Allemaal om zieke of gewonde dieren uiteindelijk vrij te laten of een nieuwe thuis te bezorgen.”

Honden komen op straat voor dierenwelzijn

In de Filipijnse hoofdstad Manila hebben duizend honden en hun baasjes deelgenomen aan een wedloop. Dat deden ze in het kader van een sensibiliseringsactie rond dierenwelzijn en verantwoord hondenbezit. 

deredactie.be - 28 maart

MEER

Goede Doelen:

Deze beelden kom je niet elke dag tegen. In de Filipijnse hoofdstad Manila namen duizend honden samen met hun baasjes deel aan een wedloop. Die werd georganiseerd in het kader van een sensibiliseringsactie rond dierenwelzijn en verantwoord hondenbezit. Aan het einde van het parcours werden alle deelnemers beloond met een verrassingspakket.

Projectoproep voor Well-Being Centra en ondersteuningshuizen / Stichting tegen Kanker

Well-Being Centra en/of ondersteuningshuizen geïntegreerd in (of in nauwe samenwerking met) ziekenhuizen met een zorgprogramma in de oncologie.

www.kanker.be - 27 maart

MEER

Goede Doelen:

Gezondheid is een optelsom van fysiek, mentaal en sociaal welzijn, en gaat dus verder dan ‘leven zonder ziekte of beperking’. Stichting tegen Kanker is ervan overtuigd dat deze holistische visie vertaald moet worden naar een integratieve benadering van kankerpatiënten. Well-Being Centra in ziekenhuizen en ondersteuningshuizen die samenwerken met ziekenhuizen met een zorgprogramma in de oncologie zijn georiënteerd op deze interpretatie van zorg. Deze initiatieven wil Stichting tegen Kanker ondersteunen met de Social Grants 2017.

Toneelgezelschap Wipton steunt twee goede doelen

"La Vache Kirri" is de 24ste productie van het Wippelgems toneelgezelschap Wipton. Van die klucht in twee bedrijven van Kamiel Kemels geeft Wipton vanaf vrijdag 3 maart tien voorstellingen in een regie van Gentenaar Fernand Neerman. In het verhaal dat zich afspeelt in de jaren 60 wil weduwnaar Filemon nog voor de zomer opnieuw een vrouw op zijn erf.

www.nieuwsblad.be - 27 maart

MEER

Goede Doelen:

‘La Vache Kirri’, de 24ste productie van het Wippelgemse toneelgezelschap Wipton, is er niet enkel om mensen te entertainen. Bij elke voorstelling schenkt het gezelschap een mooie som geld aan de organisatie van een schlagerfestival voor mensen met een beperking én vzw Amfora. Die laatste vereniging bestaat uit twee vrouwen die het verhaal van stervenden artistiek verwerken in woord en beeld.

Zo stel je het ultieme fondsenwervingsteam samen

Fundraising can be a very rewarding experience for everyone involved – allowing those who share in the fundraising vision to get immense satisfaction when milestones are achieved. Having the right people in your team is an important constituent for any successful fundraising campaign. The leadership team is crucial, and the calibre of team members very important.  

www.stefanlipa.co.uk - 24 maart

MEER

Goede Doelen:

Geen succesvolle fondsenwervingscampagne zonder een sterk team dat de campagne trekt. Een goed fondsenwervingsteam is representatief voor alle stakeholders en potentiële donateurs van je organisatie. Daarom zal je betere resultaten halen met een uitgebreide en heterogene groep van mensen die allemaal hetzelfde doel nastreven. Het juiste leiderschap is minstens even belangrijk.

Nieuw op Goededoelen.be: Free Run Paddock smeedt banden tussen mens en paard

FRP wil vooral onze jeugd de kans geven een uitlaatklep te vinden in deze niet altijd even makkelijke tijden. Soms zijn adolescenten zo het slachtoffer van de maatschappij, hoge stress, hoge verwachtingen, problemen in de thuissituatie, financiële moeilijkheden.

www.goededoelen.be - 23 maart

MEER

Goede Doelen:

Heel wat jongeren zijn het slachtoffer van onze huidige maatschappij, met al haar dagelijkse stress, hoge verwachtingen en financiële uitdagingen. Omdat hun vraag naar hulp vaak verloren gaat in het kluwen van hulpverlening, wil Free Run Paddock hen een veilige haven bieden. Jongeren met problemen kunnen er tot rust komen met en door paarden.

Catherine bouwt mee aan warme en solidaire maatschappij

Sociaal Winkelpunt vzw, opgericht vanuit beweging.net Antwerpen, bestrijdt armoede vanuit een emancipatorische visie en aanpak. Dit doet ze via het ondersteunen van sociale kruideniers en solidaire buurtwinkels, waarbij winkelen wordt gekoppeld aan ontmoeting voor mensen in armoede. 

nl.metrotime.be - 22 maart

MEER

Goede Doelen:

Vzw Sociaal Winkelpunt bestrijdt armoede vanuit een emancipatorische visie. Keuzevrijheid en eigenwaarde verhogen staan daarbij centraal. Door sociale kruideniers en solidaire buurtwinkels te ondersteunen, wil de organisatie winkelen voor mensen in armoede koppelen aan ‘anderen ontmoeten’. Catherine werkt als coördinator van de vzw. In dit interview vertelt ze Metro wat haar daartoe motiveert.

BV’s veilen kledingstukken voor het goede doel

Op zondag 9 april velt het gros van Vlaanderens bekendste BV's en bloggers kledingstukken ten voordele van Pink Ribbon. De stichting zet zich in voor projecten en onderzoeken op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker.

www.hln.be - 21 maart

MEER

Goede Doelen:

Op zondag 9 april veilen heel wat BV’s en bekende bloggers kledingstukken ten voordele van Pink Ribbon. Die stichting zet zich in voor projecten en onderzoeken op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. JaniTV, het online platform van stylist Jani Kazaltzis, en de populaire winkel Clouds of Fashion bundelen voor dit event hun krachten.

Strusol steunt goede doelen met opbrengst samenaankoop mazout

De vereniging Sint-Truiden Solidair (Strusol) heeft 2.650 euro overhandigd aan drie goede doelen. Het geld werd bijeengesprokkeld door de mazoutaankoop.

www.hbvl.be - 20 maart

MEER

Goede Doelen:

Twee keer per jaar organiseert de vereniging Sint-Truiden Solidair (Strusol) een samenaankoop van stookolie. In februari leverde die hen een bedrag van 2.650 euro op, dat ze verdelen onder drie goede doelen. Team Hope zal met de schenking een tweedehands bestelwagen kopen om voedselpakketten te verdelen. Okra gebruikt het geld voor hun jaarlijkse kerstfeest en Mens mijn Vriend besteedt het aan bezoeken en kleine attenties voor zieken en ouderen.

In 5 minuten naar de ideale infographic

Use this 5 Minute Guide to learn about using infographics for charities, causes and non-profits

www.irishcharitylab.org - 17 maart

MEER

Goede Doelen:

Met lange teksten verlies je al snel de aandacht van je lezers. Wil je je organisatie of een van je projecten op een snelle en leuke manier voorstellen? Giet alle informatie dan in een overzichtelijke infographic. Daarmee vertel je je verhaal op een erg visuele manier. Bovendien zijn mensen sneller geneigd om zo’n infographic met anderen te delen.