Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 5.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Projectoproep Gemeente voor de toekomst: met lokale projecten naar een duurzame samenleving

Ben je een lokale vereniging, een jeugdbeweging, een lokale milieuraad, een school, een buurtcomité of een andere lokale (in)formele organisatie? Maak met onze steun Vlaanderen lokaal duurzamer! Jouw lokaal duurzaam project maakt kans op financiering.

www.fdme.be - 27 juni

MEER

Goede Doelen:

Klimaatverandering tegengaan, mobiliteit beter organiseren, anders gaan wonen en duurzamer consumeren: voor elk van deze thema’s is een lokale aanpak mogelijk en nodig. Bond Beter Leefmilieu en het Fonds Duurzaam Materialen- en Energiebeheer steunen daarom 25 projecten die mensen aanzetten om samen de transitie naar een duurzame en hernieuwbare samenleving te helpen versnellen. Je kan je project nog indienen t.e.m. 24 oktober. Financiële steun van maximum 2.500 euro.

Zo bereik je een jongere doelgroep

Het is de struggle van veel stichtingen en goededoelenorganisaties: hoe bereiken we een jongere doelgroep? Je ziet dat het ledenaantal zakt, de donateurs vergrijzen en dat doet veel organisaties nadenken over de vraag: hoe bereiken we jongeren? 

eline-hoogenboom.nl - 26 juni

MEER

Goede Doelen:

Heel wat goede doelen zien hun donateurs vergrijzen. Maar hoe breid je je doelgroep uit naar jongeren? Overschakelen op ‘hippe communicatie’ zal hoogstwaarschijnlijk niet het gewenste effect teweegbrengen. Negen van de tien keer kijken organisaties over een belangrijk vertrekpunt heen: praten met de beoogde doelgroep. Hen uit eerste hand leren kennen, zal je veel meer opleveren dan louter de inspanningen van andere goede doelen te kopiëren.

5 manieren om een positieve cultuur te creëren binnen je organisatie

I’m often asked how I created our culture at Blakely. I should probably take it as a compliment (since it’s usually a positive reference!), but I actually find it a perplexing question. I certainly didn’t do it alone, and every team member old and new helps to protect it an

101fundraising.org - 23 juni

MEER

Goede Doelen:

Hoe je het ook draait of keert, de leidinggevende bepaalt voor een groot deel de cultuur binnen een organisatie. Dit artikel geeft je enkele tips om een positieve cultuur op te bouwen en te onderhouden. Door je medewerkers geregeld appreciatie te tonen voor het goede werk dat ze leveren, bijvoorbeeld. Of door simpelweg toe te geven dat ook jij niet op alle vragen het antwoord kent.

Projectoproep: innovatieve projecten op het platteland

Wil jij het platteland versterken? Zoek je hiervoor subsidies? Dan is deze nieuwe oproep misschien wel iets voor jou.

www.vlaamsbrabant.be - 22 juni

MEER

Goede Doelen:

Broed jij op een idee voor een innovatief project dat de omgevingskwaliteit en vitaliteit op het platteland versterkt door samenwerking of investeringen? Dan zorgt de provincie Vlaams-Brabant samen met Europa en Vlaanderen graag voor een financieel duwtje in de rug. Interesse? Meld je projectidee dan aan vóór maandag 18 september 2017.

4 Example vzw

4 Example vzw Vrijwilligersvervoer vervoert mensen die vanwege hun beperking geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer, tijdig en op een comfortabele en klantvriendelijke manier, naar hun plaats van bestemming.

www.goededoelen.be - 21 juni

MEER

Goede Doelen:

De geestelijke oprichter van de organisatie, Tarik Houbrechts, lijdt zelf aan een chronisch obstructieve longziekte. Door vaak in contact te komen met minder mobiele personen, kwam hij tot de vaststelling dat vervoer voor deze mensen nog vaak een heikel punt is. Vzw 4 Example brengt hen op een comfortabele manier naar eender welke bestemming.

Facebook gaat stapje verder in fondsenwerving

Facebook breidt zijn tool voor fondsenwerving uit. Mensen met een dringende nood aan geld kunnen nu ook online fondsen vragen voor gemeenschapsprojecten en voor sportprojecten.

datanews.knack.be - 20 juni

MEER

Goede Doelen:

In de VS startte het sociale netwerk al in maart met tests om geld te vragen aan vrienden en familie. De categorieën, waaronder bijvoorbeeld ‘persoonlijke noodgevallen’ en ‘begrafenissen’, worden nu uitgebreid met ‘sport’ en ‘gemeenschap’. Nieuwe mogelijkheden voor verenigingen dus. Aan onze kant van de grote plas is het nog even afwachten wanneer de tool beschikbaar wordt.

EBS Sound & Light viert porseleinen jubileum met schenking aan het goede doel

EBS Sound en Light – een naam als een klok in de muziek en show- en fashionwereld – bestaat 20 jaar. Naar aanleiding van dit porseleinen jubileum, hield EBS-zaakvoerder Bart Simoens een feestje en de opbrengst, zo slordige 2200 euro, schonk hij afgelopen woensdagavond aan enkele goede doelen.

www.nieuwsblad.be - 19 juni

MEER

Goede Doelen:

‘EBS Sound & Light’ is een gekende naam in het Vlaamse showbizz- en fashionlandschap. Zaakvoerder Bart Simoens vierde de 20ste verjaardag van zijn bedrijf op een bijzondere manier. De opbrengst van zijn – ongetwijfeld geweldige – feestje schonk hij integraal aan twee goede doelen. Zowel Het Vlinderhuis van AZ Delta als vzw Boven de Wolken mochten elk een cheque van 1100 euro in ontvangst nemen.

Gezellig ontbijten met de Liberale vrouwen Deinze voor het goede doel - Deinze Online

De Liberale Vrouwen van Deinze vinden het belangrijk aandacht te hebben voor de zwakkeren onder ons. Naast het organiseren van sociaal-culturele activiteiten, organiseren de dames ook jaarlijks een ontbijt dat twee goede doelen steunt. 

www.deinzeonline.be - 15 juni

MEER

Goede Doelen:

De Liberale Vrouwen van Deinze besteden graag wat extra aandacht aan de zwakkeren in onze samenleving. Daarom organiseren ze naast tal van sociaal-culturele activiteiten jaarlijks een ontbijt ten voordele van twee goede doelen. Ze kiezen daarbij voor erg concrete projecten, opdat zoveel mogelijk mensen zich betrokken zouden voelen. De opbrengst van het ontbijt op zondag 25 juni zal naar Moeders voor Vrede en Huize Kattebeek gaan.

Wijkentornooi Komart Volley schenkt 2.000 euro aan goede doelen

Tijdens het Pinksterweekend vond het 39ste Wijkentornooi Komart Volley plaats op de terreinen van K Kontich FC. Meer dan 500 sportievelingen namen deel aan dit sportevenement.

www.nieuwsblad.be - 14 juni

MEER

Goede Doelen:

Tijdens het Pinksterweekend vond op de terreinen van K Kontich FC het 39ste Wijkentornooi Komart Volley plaats. Op twee dagen tijd verschenen liefst 66 ploegen op de speelterreinen. Na de bekeruitreiking genoten zowel sporters als supporters van een gezellige barbecue. Dankzij de grote opkomst kon de organisatie 1.000 euro schenken aan spelotheek ’t Spinneke, en nog eens 1.000 euro aan Children’s Hope, een opvangproject voor weeskinderen in Ethiopië.

Child Focus doet beroep op crowdfunding voor project 12500 kids

Opgroeien is een fijne zaak. Ook internet en sociale media zijn nuttig en fun. Maar ... kinderen lopen ook risico’s. Het goede nieuws is dat zij er op een gezonde en verstandige manier mee kunnen leren omgaan. Wij streven naar ‘empowerment’ van kinderen en jongeren. We willen hen tonen hoe je sterk kan staan in het leven ... ook op het internet en op sociale media.

www.growfunding.be - 13 juni

MEER

Goede Doelen:

Child Focus zet zich in voor vermiste en seksueel uitgebuite kinderen overal in België. Preventie van kinderen speelt daar een belangrijke rol in. Volgend schooljaar worden 12.500 kinderen ingelicht tegen seksuele uitbuiting en risico’s van sociale media. Om deze infosessies te financieren is Child Focus op zoek naar 12.500 euro. Dat doen ze via crowdfunding omdat ze alle families willen betrekken.