Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Drie Belgische ngo-topvrouwen verzetten zich tegen polarisering in samenleving

Ngo-topvrouwen Els Hertogen (11.11.11), Eva Smets (Oxfam-Solidariteit) en Valerie Del Re (Greenpeace) komen in het verzet tegen de polarisering...

www.demorgen.be - 23 augustus

MEER

Goede Doelen:

Het afgelopen jaar werden drie vrouwen tot algemeen directeur benoemd bij grote Belgische ngo’s. Valerie Del Re (Greenpeace), Eva Smets (Oxfam-Solidariteit) en Els Hertogen (11.11.11) laten nu samen hun licht schijnen over de missie van ngo’s in een polariserende samenleving. “Verbinding nastreven is the way to go”, klinkt het bij de drie.

Projectoproep: Europa Nostra Awards 2020

Applications for the European Heritage Awards / Europa Nostra Awards 2020 are now open. The deadline is 1 October 2019 (date of sending).

www.europeanheritageawards.eu - 22 augustus

MEER

Goede Doelen:

In het kader van het programma ‘Creatief Europa’ lanceert de Europese Commissie een nieuwe oproep om je kandidaat te stellen voor de ‘Prijs van de Europese Unie voor cultureel erfgoed – editie 2020’. Deze wordt jaarlijks uitgereikt om de beste praktijken voor het behoud van het materieel en immaterieel erfgoed in de kijker te zetten. Komt jouw organisatie in aanmerking? Stel je dan uiterlijk op 1 oktober kandidaat.

Vacature : stafmedewerker fondsenwerving Broederlijk Delen

Heb jij een hart voor het Zuiden? Interesse in fondsenwerving en een analytische geest? En ben je daarnaast op zoek naar een job met inhoud in een aangename werkomgeving? Solliciteer dan nu meteen bij Broederlijk Delen.

www.broederlijkdelen.be - 21 augustus

MEER

Goede Doelen:

Heb jij een hart voor het Zuiden en weet je van aanpakken als het om fondsenwerving gaat? Dan ben jij misschien geknipt voor het team fondsenwerving van Broederlijk Delen. Zij zoeken iemand die acties coördineert om maandelijkse schenkers te werven en behouden. Solliciteer vóór 25 augustus.

Workshop (op aanvraag): ervaar zelf hoe het voelt om oud te zijn met ‘dOede Doze’

Een boeiende en unieke inleefsessie waarbij u zelf ervaart hoe het is om oud te worden. Dementie en diverse lichamelijke beperkingen worden tastbaar met de toolbox dOede Doze.

www.vdab.be - 20 augustus

MEER

Goede Doelen:

Ga je in het kader van je vereniging vaak om met ouderen of mensen met een beperking? Dan is het interessant om zelf eens te ervaren hoe het voelt om met bepaalde lichamelijke beperkingen te leven. Tijdens deze inleefsessie worden verschillende beperkingen tastbaar. Met de toolbox dOede Doze ga je in duo aan de slag met simulatieproducten. Een coach begeleidt de inleefopdrachten.

Projectoproep: Mobiliteit van jongeren en jeugdanimatoren

De Europese unie lanceert een nieuwe projectoproep inzake mobiliteitsacties van jongeren en jeugdanimators in het buitenland voor onderwijs en beroepsopleiding in het kader van het programma « Erasmus+ » / kernactie 1.

www.brulocalis.brussels - 19 augustus

MEER

Goede Doelen:

In het kader van Erasmus+ lanceert de Europese Unie deze nieuwe projectoproep voor organisaties die werkzaam zijn op het gebied van onder meer opleiding, jeugdzaken en sport. Voor de selectie van de projecten wordt onder meer de nadruk gelegd op het bereiken van gemarginaliseerde jongeren, het bevorderen van diversiteit en het betrekken van (kandidaat-)vluchtelingen en migranten. Je kan je dossier nog indienen tot 1 oktober 2019.

Bibliotheek van Duffel verkoopt boeken om goed doel te steunen

De bibliotheek van Duffel organiseerde op 22 en 23 juni haar jaarlijkse tweedehands cd- en boekenverkoop. De opbrengst gaat dit jaar naar een scholingsproject van SISP (Sebastian Indian Social Projects) in Zuid-India. Naar goed

www.hln.be - 16 augustus

MEER

Goede Doelen:

Op 22 en 23 juni organiseerde de bibliotheek van Duffel haar jaarlijkse verkoop van tweedehandsboeken en -cd’s. De opbrengst van alle verkochte boeken gaat dit jaar naar een scholingsproject van Sebastian Indian Social Projects in Zuid-India. Omdat de bib weldra verbouwd wordt, moesten heel wat boeken de deur uit. Met een mooie opbrengst van 1841,70 euro als resultaat.

Nieuw op GoedeDoelen.be: vzw Anak Bangsa Indonesia

Uitbouwen van een opvanghuis voor 30 weeskinderen van de ramp van Sulawesi en hen een onderkomen, voeding en onderwijs verschaffen.

www.goededoelen.be - 14 augustus

MEER

Goede Doelen:

Vzw Anak Bangsa Indonesia wil de situatie van de christelijke (wees)kinderen van Indonesië verbeteren. Door de vele natuurrampen (tsunami’s en aardbevingen) in de regio verloren heel wat kinderen hun ouders. In samenwerking met een andere vereniging doet de organisatie er alles aan om de getroffen kinderen een betere toekomst te bieden.

100 km wandelen voor het goede doel (Moerbeke-Waas)

Moerbekenaar Kristof van Poucke, marathonloper en papa van 2 dochters vindt het werk van vzw Pinocchio heel belangrijk, ...

www.nieuwsblad.be - 13 augustus

MEER

Goede Doelen:

Al voor de tweede keer gaat Moerbekenaar Kristof van Poucke de uitdaging van de 100 km lange Dodentocht aan. Dit keer besloot hij zijn deelname te koppelen aan het goede doel. Via sponsoring hoopt hij vzw Pinocchio met een mooi bedrag te kunnen steunen. Die organisatie behartigt in heel België de belangen en het welzijn van kinderen en jongeren met brandwonden.

Waarom crowdfunding zo hip is

Overzicht van de crowdfundingplatformen die in het Vlaamse Gewest actief zijn en niet-financiële crowdfunding verschaffen.

www.vlaio.be - 12 augustus

MEER

Goede Doelen:

Het idee achter crowdfunding is dat een groot aantal particulieren een relatief klein bedrag investeert en dat deze bijdragen samen jouw volledige project financieren. In dit artikel zal je lezen dat crowdfunding vooral werkt bij heel concrete projecten, en dat er ook sprake moet zijn van een duidelijke urgentie. Bovendien krijg je heel wat platformen aangeboden waarop je van start kan gaan met jouw crowdfundingproject.

Adriaan Van den Hoof is veilingmeester voor het goede doel

Op zondag 8 september organiseert de Lierse kunstgalerij Artisjok een veiling ten voordele van de vzw Mei Plasticvrij. Die dag zal een aantal kunstwerken van ‘oude Lierse meesters’ per opbod worden verkocht. 

www.hln.be - 9 augustus

MEER

Goede Doelen:

Op 8 september houdt Peter Everaert van de Lierse kunstgalerij Artisjok een veiling ten voordele van het goede doel. Met Adriaan Van den Hoof als veilingmeester worden werken van ‘oude Lierse meesters’ per opbod verkocht. De eigenaars van de kunstwerken bepalen het bedrag dat ze er zeker voor willen en elke euro die daarboven ligt, gaat naar vzw Mei Plasticvrij. Het event kreeg dan ook de naam ‘Galerij Plasticvrij’.
Cookie policy