Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 5.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Kubb-toernooi voor het goede doel

Op de sportvelden langs de Sportlaan organiseerde het 'Inkbi-jgel Kubb Team' een kubb-toernooi voor het goede doel.

www.hbvl.be - 25 mei

MEER

Goede Doelen:

Heb jij Kubb al ontdekt? Bij dat populaire buitenspel moet je zoveel mogelijk houten blokken van de tegenpartij omverwerpen. Op de sportvelden van Bree organiseerde het Inkbi-jgel Kubb Team een toernooi voor het goede doel. De opbrengst van het event gaat naar ‘Het Kerstdiner’, een initiatief waarbij Nele Reumers op kerstdag samen met enkele vrienden een avondmaal bereidt voor een 80-tal kansarmen uit de buurt.

NIEUW op Goededoelen.be : PEP! verbetert positie van kansengroepen binnen onderwijs

PEP!(Positive Education Psychology) informeert en versterkt kansengroepen om hun positie binnen het onderwijs te verbeteren. Met gerichte projecten introduceren we een nieuwe peergroup, democratiseren we de verdeling van informatie en leggen we terug hoge verwachtingen op aan jongeren uit kansengroepen.

www.goededoelen.be - 24 mei

MEER

Goede Doelen:

Het doel van PEP! is om opnieuw hoge verwachtingen op te leggen aan deze jongeren. Daartoe ontwikkelde de organisatie een methodologie met drie projecten: een rolmodelbeurs, rolmodelcoaching en sensibiliseringscampagnes over de werking en het belang van onderwijs.

Cafébaas loopt ‘brouwerijmarathon’ voor goed doel

Dave Jacobs, de 37-jarige uitbater van café Sportif, loopt zondag 18 juni een marathon ten voordele van Ergasia, een vereniging uit Niel die zich inzet voor mensen met een autismestoornis. Het gemeentebestuur biedt steun aan dit goed doel.

www.nieuwsblad.be - 23 mei

MEER

Goede Doelen:

Café Sportif, de naam van de kroeg geeft al wat prijs over haar uitbater. Cafébaas Dave Jacobs loopt zondag 18 juni namelijk een marathon voor het goede doel. Per lopende meter laat hij zich sponsoren ten voordele van Ergasia, een vereniging uit Niel die zich inzet voor mensen met een autismestoornis. Het gemeentebestuur draagt haar steentje bij door het gesponsorde bedrag te verdubbelen.

Projectoproep : Buurten op den buiten

Steun aan bewoners in Vlaanderen die zich engageren voor hun buurt of dorp

www.kbs-frb.be - 22 mei

MEER

Goede Doelen:

Met de oproep “Buurten op den Buiten” ondersteunen de Koning Boudewijnstichting en de Vlaamse Landmaatschappij bewoners die via een concreet project de sociale cohesie of levenskwaliteit in hun buurt of dorp willen verbeteren. Financiële steun tot 5.000€. Dien uw project in vóór 25 september 2017.

Vzw Spi’riet organiseert derde concert voor het goede doel

Op zaterdag 13 mei organiseert vzw Spi'riet voor de derde maal een concert voor het goede doel. De opbrengst gaat naar de Sprinkel in Zedelgem, Zonnehart in Aartrijke en Go! Eureka Torhout.

www.nieuwsblad.be - 19 mei

MEER

Goede Doelen:

Op zaterdag 13 mei organiseerde vzw Spi’riet voor de derde keer hun concert voor het goede doel. De opbrengst ervan gaat naar de Sprinkel in Zedelgem (een organisatie die zich richt tot personen met een beperking), Zonnehart in Aartrijke (een sterk gespecialiseerde basisschool voor buitengewoon onderwijs) en Go! Eureka Torhout. Deze laatste school wil voor alle leerlingen een kansrijke omgeving creëren en richtte hiervoor een kansenfonds op.

Parijs veilt liefdesslotjes van Pont des Arts voor het goede doel

De Franse hoofdstad Parijs veilt een deel van de liefdesslotjes van de beroemde Pont des Arts. Met de opbrengst wil de stadhulporganisaties steunen die zich inzetten voor vluchtelingen. 

www.demorgen.be - 18 mei

MEER

Goede Doelen:

De Pont des Arts is een van de bekendste voetgangersbruggen in Parijs. Jarenlang hingen koppels een liefdesslotje aan de leuning van de brug, als teken van eeuwige liefde. Omdat de brug twee jaar geleden instortte door overgewicht, besliste de stad om de slotjes te verkopen ten voordele van hulporganisaties die zich inzetten voor vluchtelingen.

10 redenen waarom mensen aan het goede doel schenken

Er zijn heel veel redenen waarom mensen aan goede doelen geven. Wij probeerden de meest voorkomende redenen voor jou op te lijsten.

blog.kumulaid.com - 17 mei

MEER

Goede Doelen:

De ene wilt de wereld redden of iets betekenen voor de maatschappij, de andere voelt vooral zichzelf beter door te schenken aan een goed doel. Uiteindelijk is elke reden om organisaties en projecten te steunen een goede reden. Toch benieuwd naar de belangrijkste beweegredenen van donateurs? Scrol dan zeker even door deze lijst.

Nieuw op Goededoelen.be: geWOON-WIJS organiseert woonzorgproject voor jongvolwassenen met autisme

Deze Gentse vzw ondersteunt en organiseert een woonzorgproject voor jongvolwassenen met autisme en een normale begaafdheid, waarbij wonen en zorg naadloos gecombineerd worden.

www.goededoelen.be - 15 mei

MEER

Goede Doelen:

Voor mensen met autisme is autonoom wonen of samenleven met anderen niet vanzelfsprekend. Vzw geWOON-WIJS biedt normaal begaafde jongvolwassenen met autisme een kleinschalig woonkader, waarin ze op eigen tempo van zelfstandigheid kunnen proeven. Het uiteindelijke doel van de organisatie is om jongeren via deze woonvorm te laten groeien in zelfredzaamheid en hun integratie in de maatschappij te vergemakkelijken

Projectoproep: “Geef Goesting!”

We dromen allemaal wel eens van de lotto winnen maar wat zou jouw organisatie doen met 50 vrijwilligers voor een dag en een budget van 2.500 EUR?Laat het ons weten en misschien wordt jouw droom wel waar!

mailchi.mp - 15 mei

MEER

Goede Doelen:

Wat zou jouw organisatie doen met 50 vrijwilligers voor één dag en een budget van 2.500 euro? Give a Day laat je dromen met hun nieuwe projectoproep. Het meest creatieve, originele en uitdagende voorstel haalt de buit binnen. Organisaties met een project dat ‘goesting’ geeft om aan de slag te gaan, maken de grootste kans om hun wildste dromen waar te maken. Je kan je idee nog insturen tot 10 juni.

Natuurontbijt voor het goede doel

Het jaarlijks natuurontbijt van Natuurpunt in samenwerking met Den Laethemschen Vriendenkring gaat door op zondag 21 mei 2017 vanaf 8.30 uur.

www.nieuwsblad.be - 12 mei

MEER

Goede Doelen:

In samenwerking met Den Laethemschen Vriendenkring organiseert Natuurpunt binnenkort haar jaarlijks natuurontbijt. Deze editie gaat door op zondag 21 mei vanaf 8u30. De opbrengst gaat zoals elk jaar naar een natuurvriendelijk lokaal goed doel. Dit jaar is dat het behoud van zoveel mogelijk open ruimte en natuur in de gemeente.