Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 5.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Verloren voorwerpen Gentse Feesten gaan naar het goede doel

Bij de Gentse politie liggen nog tientallen gsm’s, rugzakken en sleutels die tijdens de Gentse Feesten door hun eigenaar zijn verloren.

www.nieuwsblad.be - 18 augustus

MEER

Goede Doelen:

Na een dag stevig feesten liggen er in Gent niet alleen bekertjes en ander afval op straat. Tijdens de Feesten verzamelde de Gentse politie liefst 360 waardevolle voorwerpen zoals smartphones, portefeuilles en volle rugzakken. Heel wat spullen werden al met hun eigenaars verenigd, maar dat is niet altijd eenvoudig. Denk maar aan gsm’s met een lege batterij of andere anonieme voorwerpen. Alles wat na zes maanden niet opgehaald wordt, schenkt de politie dit jaar aan goede doelen.

KOMOK

KOMOK werkt aan een aangenamer ziekenhuisleven voor kinderen met kanker en hun ouders

www.goededoelen.be - 17 augustus

MEER

Goede Doelen:

“Niets is mooier dan een lach te krijgen op het gezicht van een zwaar ziek kind dat gesteund wordt door zijn of haar ouders”. Die ene zin verduidelijkt meteen de motivatie van vzw KOMOK. Door evenementen en andere acties te organiseren, zamelt dit goede doel geld in voor ziekenhuizen en ouders van kinderen met kanker. Aan de basis van de organisatie staan drie vrienden. Bij het dochtertje van een van hen werd in 2015 kanker vastgesteld. Doordat het ziekenhuis lange tijd haar tweede thuis werd, vielen haar ouders enkele verbeterpunten op.

AFAS Foundation maakt dromen van goede doelen waar

De AFAS Foundation inspireert. Het inspireert jou om beter te doen. Daar waar jij kansen ziet om het beter te doen dan nu gebeurt. Altijd met grote gevolgen.

www.afas.foundation - 16 augustus

MEER

Goede Doelen:

Wie het Belgisch voetbal volgt, kent de naam ‘AFAS’ misschien van op de shirts van KV Mechelen. Naast de ontwikkeling van innovatieve bedrijfssoftware, hecht AFAS veel belang aan maatschappelijke betrokkenheid. Daarom biedt de AFAS Foundation sinds 2015 financiële steun aan projecten over de hele wereld. Organisaties kunnen in enkele eenvoudige stappen een aanvraag indienen op de website van het fonds. In 2017 stelt AFAS 3 miljoen euro beschikbaar voor goede doelen in België en Nederland.

Ello Mobile schonk tot nog toe al meer dan 1 miljoen euro aan goede doelen

Gsm-operator Ello Mobile heeft tot vandaag 1 030 000  euro uitgekeerd aan goede doelen. Dit bedrag hebben Ello Mobile-klanten ingezameld door te bellen, sms’en en surfen. Elke euro winst op het telefoonverkeer gaat integraal naar acht sociale en ecologische projecten. Een engagement dat zwart op wit staat in de oprichtingsakte.

www.ello-mobile.be - 14 augustus

MEER

Goede Doelen:

Elke euro winst op het telefoonverkeer van gsm-operator Ello Mobile gaat integraal naar acht verschillende sociale en ecologische projecten, geselecteerd in samenwerking met de Koning Boudewijnstichting. Dat mooie engagement staat zwart op wit in de oprichtingsakte van het bedrijf. Gewoon door te bellen, sms’en en surfen, zamelden Ello Mobile klanten maar liefst 1.030.000 euro in. Ze kiezen bovendien zelf welk(e) van de projecten ze willen steunen.

Projectoproep: samenwerking met culturele sector Franse Gemeenschap

Ook voor 2018 maken Minister Gatz en collega-Minister Greoli van de Franse Gemeenschap binnen het Cultureel Akkoord 160.000 euro vrij voor samenwerkingen binnen de culturele sector. 

demos.be - 11 augustus

MEER

Goede Doelen:

Démos is als kenniscentrum actief in het Vlaams Participatiedecreet en zet vooral in op de participatie van kansengroepen op vlak van cultuur, jeugd en sport. Om de samenwerking met de Franse Gemeenschap te stimuleren, maken minister Gatz en collega-minister Greoli van de Franse Gemeenschap binnen het Cultureel Akkoord 160.000 euro vrij voor de culturele sector. Jouw organisatie kan nog tot 15 oktober een dossier indienen. De financiële steun per project bedraagt maximum 10.000 euro.

Elke selfie met deze hond brengt 1 euro op voor het goede doel

Een hond met een zonnebril op z’n hoofd. Wie deze zomer een festival doet, heeft veel kans om hem tegen het lijf te lopen. Tudor de labrador is namelij

www.nieuwsblad.be - 10 augustus

MEER

Goede Doelen:

Op de zomerfestivals kom je de gekste dingen tegen. Maar een hond met een zonnebril, dat blijft toch een opvallend zicht. Samen met zijn baasje Nicolas Compernolle schuimt labrador Tudor deze zomer heel wat festivals af. Niet zozeer voor de grote namen op het podium, maar wel om geld in te zamelen voor het goede doel. Voor elke selfie met de hond komt er 1 euro in het laatje. Met de opbrengst wil Nicolas iemand aan een blindengeleidehond helpen.

20 tips voor een succesvolle fondsenwervingscampagne

Based on the feedback from several of the nonprofit participants, we composed a list of some of their shared best strategies for a successful fundraising campaign. 

www.echoanalyticsgroup.com - 9 augustus

MEER

Goede Doelen:

Zonder fondsenwerving komt er van de vele projecten waar je van droomt niet veel in huis. Maar hoe ga je best te werk? In dit artikel scrol je door heel wat leuke ideeën. Dacht je bijvoorbeeld al aan een promovideo? Via social media verspreid je die makkelijk én gratis. Of heb je je eigen netwerk al eens uitgedaagd om jouw boodschap zoveel mogelijk te verspreiden? Met deze 20 tips doe je ongetwijfeld leuke ideeën op voor een volgende campagne.

Nieuw op Goededoelen.be: Deeldepot 2650 draagt bij aan duurzame maatschappij

Vzw Deeldepot 2650 stelt zich tot doel bij te dragen aan een maatschappij die gericht is op duurzaamheid, menselijke noden en een efficiënt gebruik van materialen en grondstoffen.

www.goededoelen.be - 8 augustus

MEER

Goede Doelen:

Wie niet wekelijks klust, heeft meestal niet het juiste materiaal in huis als er dan toch een klusje de kop op steekt. Vzw Deeldepot zorgt ervoor dat mensen in deze situatie niet naar de winkel moeten hollen voor spullen die ze slechts eenmalig gebruiken. Het laagdrempelige deelinitiatief is gericht op particulieren en non-profits en toont hoe we hergebruik van materialen kunnen aanmoedigen. Bovendien wil Deeldepot 2650 een ontmoetingsplek zijn voor alle buurtbewoners.

24 uur tooghangen voor het goede doel

Het was een volle feesttent in het centrum van Kortemark. Tot vanmiddag 15 uur moesten ze aan de toog blijven zitten. En dat is ze gelukt. Maar goed ook, want er hing een mooie beloning aan vast. 

www.focus-wtv.be - 7 augustus

MEER

Goede Doelen:

De Kortemarkenaren hebben een wel erg originele manier gevonden om fondsen te werven voor Kom Op Tegen Kanker. Een volledig etmaal aan de toog zitten was het streefdoel. Wat 22 jaar geleden begon als een bescheiden toog in een dorpscafé, brengt tegenwoordig het hele dorp in beweging. Met resultaat. Want na 24 uur tooghangen stond de teller op 120.000 euro.

Kunstwerken Warande-bewaker geveild ten voordele van goed doel

De veiling met kunstwerken van Ludo Berens, de Warande-bewaker die overleed aan kanker, bracht een aardige som op voor de afdeling oncologie van ...

www.nieuwsblad.be - 4 augustus

MEER

Goede Doelen:

Warande-bewaker Ludo Berens uit Turnhout verloor de strijd tegen kanker. Een van zijn laatste wensen was om zijn zelfgemaakte kunstwerken te veilen voor een goed doel. En zo geschiede. Nadat de schilderijen en andere werken tentoongesteld werden in de Luifelzaal in Turnhout, brachten ze op de veiling meer dan 4.000 euro op. Dat bedrag gaat integraal naar de opvangruimte voor kinderen van (groot)ouders met kanker in AZ Turnhout.