Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Geschiedenis

In de gezondheidszone Katako-Kombe, DRCongo, loopt een gezondheidsproject ism Memisa en met de steun van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking. Dit project loopt vlot, ondanks de moeilijke politieke toestand in dat land. In 2016 kreeg de gezondheidszone Katako-Kombe het (eerder uitzonderlijk) label van ‘Zone de Santé (ZS) de démonstration’ vanwege het Congolese Ministerie van Volksgezondheid, omwille van de goede resultaten (cfr in bijlage de ranking in 2016 van de gezondheidszones van de provincie Sankuru, waarbij eens temeer Katako-Kombe als best beheerde ZS wordt uitgeroepen). Ook de Belgische Ontwikkelingssamenwerking heeft deze ZS nu erkend als demonstratiezone.
Cookie policy