Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Actiegebied

Internationaal

Geschiedenis

Met ondersteuning van NGO Bevrijde Wereld richtte pedagoge Els Salembier in 2002 The Swallow op. Met deze school kon zij haar theorie over onderwijs in Afrika uittesten. Dit werd een succes! Een paar jaar later werd nieuwe sponsoring gezocht, en maakten Celine Cruys en vrienden kennis met de school. Zij waren onmiddellijk enthousiast en besloten om mee geld in te zamelen voor dit mooi project. Al sinds het begin krijgen derdejaars student-leerkrachten de kans om stage te doen in The Swallow. Dit geeft een heel rijke wisselwerking tussen leerlingen, studenten en leerkrachten. Erwin Van Den Broeck begeleidt al jaren zijn studenten voor en tijdens hun stage in Gambia. Hij is al verschillende keren op bezoek geweest en kent het reilen en zeilen van de school. Celine en Erwin hebben het Fonds opgericht om de toekomst van het project te verzekeren.
Cookie policy