Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

POMONA Fonds voor de Kunsten Fonds op naam (Koning Boudewijnstichting)

Steunen van kunstenaars en diverse creatieve processen in België; en uitreiken van beurzen voor projecten van beeldend kunstenaars op sleutelmomenten in hun ontwikkeling.

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Cultuur/patrimonium


LANGE BESCHRIJVING
Het POMONA Fonds voor de Kunsten steunt kunstenaars en creatieve processen in België. Het reikt beurzen uit aan kunstenaars in alle disciplines op sleutelmomenten in hun ontwikkeling. Met projectbeurzen en een solidariteitsfonds beoogt het Fonds om de omstandigheden verder te helpen creëren waarin de kunsten…

LANGE BESCHRIJVING

Het POMONA Fonds voor de Kunsten steunt kunstenaars en creatieve processen in België. Het reikt beurzen uit aan kunstenaars in alle disciplines op sleutelmomenten in hun ontwikkeling. Met projectbeurzen en een solidariteitsfonds beoogt het Fonds om de omstandigheden verder te helpen creëren waarin de kunsten kunnen floreren. POMONA viert en erkent de artistieke en culturele diversiteit van België, en streeft naar een toekomst waarin de kunsten bijdragen tot verbinding, wederzijds begrip en betrokkenheid in een snel veranderende wereld. POMONA is de Romeinse godin van fruit en boomgaarden, die tijdens de Renaissance vaak in beeld werd gebracht. Haar naam stamt van het Latijnse woord voor fruit, Poma. Zij zorgt ervoor dat de bloesems van fruitbomen elk jaar opnieuw bevrucht worden, zodat zij vruchten kunnen baren: ze helpt om de omstandigheden te creëren zodat de oogst kan slagen, maar neemt zelf geen deel van het resultaat.

MEER


Cookie policy