Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Kunstenfestivaldesarts (Fonds Vrienden van) Fonds vrienden van (Koning Boudewijnstichting)

Filantropen steunen projecten rond het Brusselse Kunstenfestivaldesarts: een internationaal, stedelijk en kosmopolitisch festival dat dialoog tussen gemeenschappen aanmoedigt.

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Cultuur/patrimonium


LANGE BESCHRIJVING
De vzw Kunstenfestivaldesarts organiseert een internationaal kunstenfestival te Brussel. Het speelt zich elk jaar in mei, gedurende drie weken, af in een twintigtal Brusselse theaters en kunstencentra die hun deuren voor het festival openen, en op tal van andere plaatsen in de stad. De vzw…

LANGE BESCHRIJVING

De vzw Kunstenfestivaldesarts organiseert een internationaal kunstenfestival te Brussel. Het speelt zich elk jaar in mei, gedurende drie weken, af in een twintigtal Brusselse theaters en kunstencentra die hun deuren voor het festival openen, en op tal van andere plaatsen in de stad. De vzw stelt een programma samen van kunstwerken door Belgische en internationale kunstenaars, eigenzinnige creaties waaruit een persoonlijke visie op de wereld van vandaag spreekt. De kunstenaars wensen die visie te delen met toeschouwers die hun eigen perspectief in vraag willen stellen. Het betreft een kosmopolitisch stadsfestival dat deel uitmaakt van een breed en complex netwerk dat culturele, staats-, taal en andere grenzen steeds verder doet vervagen. De stad is de omgeving bij uitstek waar deze kosmopolitische samenleving zichtbaar wordt. Het festival vindt plaats in Brussel waar de twee grote gemeenschappen van het land samenleven. Door de medewerking van tal van Vlaamse en Franstalige instellingen levert het festival als tweetalig project fundamenteel bij tot de dialoog tussen de verschillende gemeenschappen in de stad. Het Kunstenfestivaldesarts organiseert ook een reeks ontmoetingen en workshops waarmee het zijn artistiek project doet doordringen tot in het hart van de stad en haar inwoners. De Oprichters steunen verschillende projecten van de vzw Kunstenfestivaldesarts.

MEER

FOTO' S
FINANCIËN

JAARLIJKSE UITGAVEN

< 10.000€

PROJECTEN
  • "Welcome to Caveland!" van Philippe Quesne

    "Welcome to Caveland!" wordt dit jaar ondersteund door de Vrienden van het Kunstenfestivaldesarts. Het is een installatie van de Franse kunstenaars Philippe Quesne. Zoals een reizend circus of een kermisattractie trekt "Welcome to Caveland!" van stad tot stad, zoekt zijn toevlucht in theaters en op…

    MEER

online gift overmaken
Giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro.

MEER INFO


Cookie policy