Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Currende (Fonds Vrienden Van Currende) Fonds vrienden van (Koning Boudewijnstichting)

Filantropen steunen projecten om de polyfone koormuziek van grote Vlaamse componisten bekend te maken bij een breed publiek.

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Cultuur/patrimonium


LANGE BESCHRIJVING
Currende o.l.v. Erik van Nevel bestaat sinds 1974. Het is een ensemble van professionele musici, hoofdzakelijk zangers, maar voor bepaalde gelegenheden ook instrumentisten. Het ensemble voert 15e tot 18e – eeuwse klassieke muziek uit en treedt op in binnen- en buitenland. In 2014 viert Currende…

LANGE BESCHRIJVING

Currende o.l.v. Erik van Nevel bestaat sinds 1974. Het is een ensemble van professionele musici, hoofdzakelijk zangers, maar voor bepaalde gelegenheden ook instrumentisten. Het ensemble voert 15e tot 18e – eeuwse klassieke muziek uit en treedt op in binnen- en buitenland. In 2014 viert Currende zijn 40-jarig bestaan, wat o.m. de aanleiding is om het @MISSAM project te lanceren. Het @MISSAM project wil zorgen voor een verspreiding van Vlaams Erfgoed uit de 15e en 16e eeuw (Renaissance muziek). Via een live-uitvoering door 6 professionele musici zullen er polyfone missen van (Franco)-Vlaamse componisten worden gezongen. Het repertoire wordt in zijn originele context geplaatst in de Sint-Pieterskerk in Leuven. Het is de bedoeling er een meerjarenproject van te maken dat gestaag een traditie opbouwt zodat muziekliefhebbers van heinde en verre kunnen afstemmen op een maandelijkse uitvoering van een polyfone mis uit de 15 en 16de eeuw: de grootste componisten van die tijd staan op het programma: Josquin desprez, Orlandus Lassus, Philippus de Monte, …

MEER

online gift overmaken
Giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro.


Cookie policy