Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Erfgoed (Erfgoedfonds) Thematisch fonds (Koning Boudewijnstichting)

Sinds 1988 zet het Fonds zich in om kunstwerken in België te houden, te conserveren en onder de aandacht van een breed publiek te brengen. Aangekochte werken en documenten worden in permanente bruikleen gegeven aan Belgische musea.

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Bezoek onze website!

Cultuur/patrimonium


LANGE BESCHRIJVING
Kunstwerken zijn de historische getuigen van een rijk verleden, een culturele identiteit. Ze worden generatie na generatie bewonderd (of kritisch bekeken). En zo hoort het ook. Al sinds 1988 - en mede dankzij de steun van de Nationale Loterij - doet het Erfgoedfonds al het…

LANGE BESCHRIJVING

Kunstwerken zijn de historische getuigen van een rijk verleden, een culturele identiteit. Ze worden generatie na generatie bewonderd (of kritisch bekeken). En zo hoort het ook. Al sinds 1988 - en mede dankzij de steun van de Nationale Loterij - doet het Erfgoedfonds al het mogelijke om kunstwerken in België te houden, te conserveren en onder de aandacht van een breed publiek te brengen. Tot 1995 zijn vooral de grote restauratiecampagnes spraakmakend: SOS Grote doeken, SOS Polychromieën, SOS Wandtapijten, enz. Van dan af wordt de klemtoon nog meer gelegd op het verwerven van belangrijke Belgische kunstwerken en documenten. De Koning Boudewijnstichting koopt die werken niet voor zichzelf, maar om ze in permanente bruikleen te geven aan musea. Op die manier blijven ze toegankelijk voor iedereen. Een publicatie geeft telkens tekst en uitleg over het aangekochte kunstwerk. Meer informatie vindt u op de webstek van het Erfgoedfonds. Het Erfgoedfonds is een Fonds dat werkt met een kapitaaldotatie van de Koning Boudewijnstichting. Het werkt autonoom en heeft een eigen Bestuurscomité.

MEER


Cookie policy