Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Fonds voor het Erfgoed in Schaarbeek Fonds op naam (Koning Boudewijnstichting)

Focus op openbare kunst (standbeelden, fonteinen,...) om de publieke ruimten in Schaarbeek te verfraaien.

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Bezoek onze website!

Cultuur/patrimonium


LANGE BESCHRIJVING
De gemeente Schaarbeek heeft zich geassocieerd met de Koning Boudewijnstichting voor de lancering van een vernieuwend initiatief: het behoud en de herwaardering van haar stedelijk artistiek erfgoed. Met de steun van schenkers wil het Fonds voor het Erfgoed in Schaarbeek een nieuwe impuls geven aan…

LANGE BESCHRIJVING

De gemeente Schaarbeek heeft zich geassocieerd met de Koning Boudewijnstichting voor de lancering van een vernieuwend initiatief: het behoud en de herwaardering van haar stedelijk artistiek erfgoed. Met de steun van schenkers wil het Fonds voor het Erfgoed in Schaarbeek een nieuwe impuls geven aan het openbaar patrimonium. Het is bekend dat Schaarbeek een aantal bijzondere stedenbouwkundige rijkdommen telt. Voor de restauratie en de herwaardering van dat erfgoed richt het Fonds zich tot privépersonen, bedrijven of openbare instellingen. Om zijn doelstellingen waar te maken, zal het Fonds: een complete inventaris opstellen van de te restaureren werken en van de locaties waar ze kunnen worden geïnstalleerd; het restauratiebudget begroten voor de werken op openbare plaatsen; de organisatie op zich nemen van de fondsenwerving om de restauratie, de herwaardering of de eventuele aankoop te financieren; de geselecteerde werken in nauwe samenwerking met de gemeente restaureren. Naar aanleiding van de lancering van dit Fonds stelt de gemeente Schaarbeek voor om voorrang te geven aan vijf werken die een dringende behandeling nodig hebben: de Elektriciteitsmast van Jacques de Lalaing, de standbeelden van Gjergj Kastrioti (Skanderbeg) en van Nasreddin Hoca, het monument ter ere van de slachtoffers van de automobielsport van Pierre De Soete en de Vaas der Bacchanalen van Godefroid Devreese.Het is mogelijk elk van deze projecten afzonderlijk te steunen (zie rubriek 'documenten').Een algemene gift voor het Fonds voor het Erfgoed in Schaarbeek kan u overmaken via 'Uw engagement' hierbeneden.

MEER

online gift overmaken
Giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro.


Cookie policy