Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Promotie van historische vakantiehuizen in Europa (Fonds voor de promotie van historische vakantiehuizen in Europa) Fonds op naam (Koning Boudewijnstichting)

Educatief toerisme promoten met aandacht voor geschiedenis en regionaal erfgoed, en voor een respectvolle omgang met de leefomgeving.

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Bezoek onze website!

Cultuur/patrimonium


LANGE BESCHRIJVING
In de schoot van de Koning Boudewijnstichting werd onlangs het Fonds voor de promotie van het historische vakantieverblijf in Europa opgericht. Het initiatief daartoe werd genomen door verschillende mecenassen die graag hun medewerking wilden verlenen aan een verdienstelijk project: het beschermen van historisch of architecturaal…

LANGE BESCHRIJVING

In de schoot van de Koning Boudewijnstichting werd onlangs het Fonds voor de promotie van het historische vakantieverblijf in Europa opgericht. Het initiatief daartoe werd genomen door verschillende mecenassen die graag hun medewerking wilden verlenen aan een verdienstelijk project: het beschermen van historisch of architecturaal belangrijke monumenten in een fraaie omgeving door ze in te richten als een uniek vakantieverblijf. Zo’n monument kan een woonhuis zijn, maar ook een vuurtoren, een molen, een kapel, een gebouw in een landelijke omgeving, enz. Het Fonds zal zijn eerste projecten opstarten in Frankrijk, in nauwe samenwerking met de organisatie Pierres d’Histoire. Op die manier wil het Fonds ook het educatieve toerisme aanmoedigen: de huurders wordt tijdens hun vakantie een stukje geschiedenis bijgebracht, ze ontdekken het lokale erfgoed en leren op een respectvolle wijze met de natuur omgaan. Om de kans op slagen te optimaliseren, zal het Fonds zijn werkterrein beperken tot:– middelgrote gebouwen (60 à 250 m2) die volledig of gedeeltelijk door de overheid beschermd of geïnventariseerd zijn;– locaties die beschermd zijn of gelegen zijn in een beschermd landschap of natuurgebied. Het Erfgoedfonds prijst zich gelukkig dat de initiatiefnemers van dit project voor de steun van de Koning Boudewijnstichting hebben gekozen.

MEER


Cookie policy