Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Laubespin - Lagarde (Fonds Laubespin - Lagarde) Fonds op naam (Koning Boudewijnstichting)

Steun voor de conservatie, de restauratie, het onderhoud en de ontsluiting van het Domein van Freyr te Hastière.

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Bezoek onze website!

Cultuur/patrimonium


LANGE BESCHRIJVING
Het Fonds heeft als doel de ondersteuning en de valorisatie van het roerend en onroerend erfgoed en dit op zowel artistiek, cultureel, sociologisch, wetenschappelijk, pedagogisch en educatief niveau. Hierbij behoort eveneens de valorisatie van domeinen, sites als kastelen, boerderijen, kapellen, plattelandswoningen en alles wat hier…

LANGE BESCHRIJVING

Het Fonds heeft als doel de ondersteuning en de valorisatie van het roerend en onroerend erfgoed en dit op zowel artistiek, cultureel, sociologisch, wetenschappelijk, pedagogisch en educatief niveau. Hierbij behoort eveneens de valorisatie van domeinen, sites als kastelen, boerderijen, kapellen, plattelandswoningen en alles wat hier direct of indirect mee te maken heeft. Het Fonds geeft prioriteit aan de steun van het ‘Domein van Freyr vzw’ in Hastière.De laatste 3 jaar heeft het Fonds meerdere studies aangevraagd over de tuinen van Freÿr, alsook een missie gestuurd naar Tsjechië om de archieven van de eigenaars, de Familie de Beaufort-Spontin, uit te spitten. Het resultaat is een referentiepublicatie in 2 volumes en een dubbele tentoonstelling die gelijktijdig plaatsvindt in Namen en Freÿr. Van 3 mei tot 22 september in het kasteel van Freÿr, Freÿr, 12 B-5540 Hastière en in het Musée provincial des Arts anciens du Namurois – Trésor d’Oignies (rue de Fer 24, te 5000 Namen). Momenteel is het Fonds Laubespin-Lagarde ook aan het nadenken over een duurzaam beleid voor het domein, met name over het verfijnen van het bosbeheer van het domein.

MEER

online gift overmaken
Giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro.


Cookie policy