Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Schoonbroodt (Fonds Hubert Schoonbroodt) Fonds op naam (Koning Boudewijnstichting)

Een tweejaarlijkse prijs (4.500 €) bekroont een  jonge talentrijke organiste.

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Cultuur/patrimonium


LANGE BESCHRIJVING
Het Fonds Hubert Schoonbroodt werd opgericht ter nagedachtenis van meester-organist Hubert Schoonbroodt, die onverdroten ijverde voor het behoud van het orgelpatrimonium. Om zijn engagement op het gebied van erfgoed en lesgeven te kunnen voortzetten, richtten zijn vrienden een naar hem genoemd Fonds op. Doel: een…

LANGE BESCHRIJVING

Het Fonds Hubert Schoonbroodt werd opgericht ter nagedachtenis van meester-organist Hubert Schoonbroodt, die onverdroten ijverde voor het behoud van het orgelpatrimonium. Om zijn engagement op het gebied van erfgoed en lesgeven te kunnen voortzetten, richtten zijn vrienden een naar hem genoemd Fonds op. Doel: een natuurlijke of rechtspersoon aanmoedigen die met succes – en ook al is het maar gedeeltelijk – heeft bijgedragen tot het behoud, de restauratie, bewaring en valorisatie van één of meer historische orgels of oude documenten over de Waalse en Brusselse orgelkunst. Deze aanmoediging neemt concreet de vorm aan van een tweejarige prijs. Sinds 2004 moedigde het Fonds de restauratie aan van beschermde oude orgels. In 2015 wil het Bestuurscomité zich vooral bezighouden met de ondersteuning van jonge talentrijke organisten. De laureaat zal de kans krijgen om gratis op te treden tijdens het seizoen van Bozar Music dat volgt op zijn bekroning. De prijs zal hem worden overhandigd naar aanleiding van zijn concert.

MEER

online gift overmaken
Giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro.


Cookie policy