Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

YOT (Fonds Vrienden Van YOT) Fonds vrienden van (Koning Boudewijnstichting)

Filantropen steunen ontsluitingsprojecten van religieus erfgoed via restauratieprojecten en projecten die nagaan hoe spirituele traditie en maatschappelijk gebruik elkaar kunnen versterken

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Cultuur/patrimonium


LANGE BESCHRIJVING
YOT vzw heeft als doelstelling het religieus erfgoed, met vandaag de Brugse Magdalenakerk als voorbeeldfunctie, te ontsluiten. Hoe kunnen de spirituele traditie en het maatschappelijk gebruik elkaar versterken? De kerk is bij oorsprong altijd een plaats van samenkomst geweest. Door de eeuwen heen heeft zich…

LANGE BESCHRIJVING

YOT vzw heeft als doelstelling het religieus erfgoed, met vandaag de Brugse Magdalenakerk als voorbeeldfunctie, te ontsluiten. Hoe kunnen de spirituele traditie en het maatschappelijk gebruik elkaar versterken? De kerk is bij oorsprong altijd een plaats van samenkomst geweest. Door de eeuwen heen heeft zich dit steeds meer beperkt tot de eucharistievieringen. YOT wil via dialoog terugkeren naar de oorspronkelijke visie. Vandaag is het belangrijkste project van de vzw “MAGDA”, een verwijzing naar de kerknaam maar ook een spreekwoordelijke verwijzing naar “Mag dat?”. Het project is een discours om religieus erfgoed terug op de kaart te brengen. Het is een atypisch voorbeeld van herwaardering van een kerkgebouw. Studenten interieurarchitectuur zijn in gesprek gegaan met reële partners uit de sectoren van zorg, sociaal-cultuur werk en kunst. Deze partners wensen de kerk in de toekomst te gebruiken. De studenten onderzoeken wat de toekomstige inrichting van de kerk kan zijn op zo’n wijze dat het maatschappelijk en spiritueel gebruik elkaar kunnen versterken. Een uitvloeier van dit project is de ‘zomer publiekswerking’ waarbij de bezoekers een interactief belevingsmoment wordt aangeboden: de relevantie van het religieus erfgoed vandaag, in relatie tot levensbeschouwing en hedendaagse kunst. De Vrienden werven giften met als doel vzw YOT via projectfinanciering te ondersteunen in het realiseren van haar doelstellingen.

MEER

online gift overmaken
Giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro.


Cookie policy