Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Château de Fagnolles (Fonds Château de Fagnolles) Fonds op naam (Koning Boudewijnstichting)

Steunen van projecten voor het beveiligen en in stand houden van de ruïnes van dit zeldzame waterkasteel, vlakbij de Franse grens (gemeente Philippeville)

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Cultuur/patrimonium


LANGE BESCHRIJVING
Het kasteel van Fagnolles is een zeldzame waterburcht, gelegen in de grensstreek (Philippeville). Het werd eind 12de eeuw gebouwd op een aardeheuvel omringd met slotgrachten, en in de 15de eeuw uitgerust met een gemoderniseerde vestingtoren. In de 16de eeuw werd het geplunderd en verwoest. Het…

LANGE BESCHRIJVING

Het kasteel van Fagnolles is een zeldzame waterburcht, gelegen in de grensstreek (Philippeville). Het werd eind 12de eeuw gebouwd op een aardeheuvel omringd met slotgrachten, en in de 15de eeuw uitgerust met een gemoderniseerde vestingtoren. In de 16de eeuw werd het geplunderd en verwoest. Het “Fonds château de Fagnolles” heeft als doel deze ruïnes te beschermen en de site te bewaren en te behouden.

MEER

online gift overmaken
Giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro.


Cookie policy