Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Vrienden van de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal (Fonds van de Vrienden van de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal) Fonds vrienden van (Koning Boudewijnstichting)

Projecten steunen voor de conservatie, restauratie en bescherming van het artistiek erfgoed van de kathedraal.

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Bezoek onze website!

Cultuur/patrimonium


LANGE BESCHRIJVING
Het Fonds werd opgericht met als doel financiële middelen te verzamelen voor conservatie- en restauratieprojecten van het erfgoed van de kathedraal en zijn valorisatie. Het Fonds verkreeg: - een prachtig paneel van de Antwerpse school met de voorstelling van de Heilige Anna triniteit. Het paneel…

LANGE BESCHRIJVING

Het Fonds werd opgericht met als doel financiële middelen te verzamelen voor conservatie- en restauratieprojecten van het erfgoed van de kathedraal en zijn valorisatie. Het Fonds verkreeg: - een prachtig paneel van de Antwerpse school met de voorstelling van de Heilige Anna triniteit. Het paneel dateert uit de 17de eeuw en werd geschonken door de familie Hermans de Heel. - een kelk (1641-1642) van “kanunnik Pierre Peckius” in verguld zilver met het Brusselse stadsmerk. Schenking van André de Halleux. - Een draagbaar altaar van O.-L.-Vrouw van Scherpenheuvel (17de eeuw) geschonken door de reguliere kanunnikessen van Sint-Augustinus. Vanaf eind juni 2009 is dit altaar met prachtig Madonnabeeld permanent te bezichtigen in de Sint-Michiels- en Sint-Goedele kathedraal in Brussel. Restauratie:- 2004-2005: doopvont - 2005-2007: een schilderij ‘Kruisiging’ van Michiel Coxie

MEER


Cookie policy