Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

de la Serna (Fonds Pastoor Manoël de la Serna) Fonds op naam (Koning Boudewijnstichting)

Het Fonds werd opgericht ter nagedachtenis van Charles-Antoine de la Serna, de eerste verantwoordelijke van de Koninklijke Bibliotheek in Brussel.

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Bezoek onze website!

Cultuur/patrimonium


LANGE BESCHRIJVING
Dit Fonds werd in het leven geroepen als eerbetoon aan Charles-Antoine de la Serna (1752–1813), bibliothecaris van de Stad Brussel, die heeft bijgedragen tot de oprichting van het huidige Fonds ‘Ville de Bruxelles’ in de Koninklijke Bibliotheek van België. Dit fonds, dat met name de…

LANGE BESCHRIJVING

Dit Fonds werd in het leven geroepen als eerbetoon aan Charles-Antoine de la Serna (1752–1813), bibliothecaris van de Stad Brussel, die heeft bijgedragen tot de oprichting van het huidige Fonds ‘Ville de Bruxelles’ in de Koninklijke Bibliotheek van België. Dit fonds, dat met name de ‘Librije van Bourgondië’, de voormalige bibliotheek van de hertogen van Bourgondië, herbergt, werd in 1843 door de Koninklijke Bibliotheek aangekocht. In 2011 verwierf het Erfgoedfonds van de Koning Boudewijnstichting voor de Koninklijke Bibliotheek van België een uitzonderlijke collectie van 32 muziekhandschriften van de Belgische violist en componist Henry Vieuxtemps (1820–1881). Daaronder bevonden zich 22 eigenhandig geschreven partituren, waarvan er 12 nog niet eerder waren uitgegeven. Nauwelijks een maand geleden, in september 2012, werd dankzij het Fonds Manoël de la Serna van de Koning Boudewijnstichting aan die verzameling een autograaf toegevoegd van een totaal onbekend werk van de musicus, La fiancée de Messine/De bruid van Messina, zijn enige opera. Dit unieke geheel wil de Koninklijke Bibliotheek van België op verschillende manieren valoriseren, zowel op wetenschappelijk vlak als qua toegankelijkheid voor het grote publiek. Naast het organiseren van concerten, lanceert de instelling in de maand oktober de virtuele tentoonstelling ‘Henry Vieuxtemps 1820-1881’ op haar website. Vijf hoofdstukken, getiteld ‘Leven’, ‘Werken’, ‘Violist’, ‘Componist’ en ‘Reizen’ laten u deze bijzondere persoonlijkheid ontdekken via toelichtende teksten geïllustreerd met vele documenten (manuscripten, brieven, getuigenissen, tekeningen, portretten, geluidsfragmenten).

MEER

FOTO' S

online gift overmaken
Giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro.


Cookie policy