Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Rassenfosse (Fonds Rassenfosse) Fonds op naam (Koning Boudewijnstichting)

Schilder en illustrator Armand Rassenfosse (1862-1934) is vooral bekend voor zijn gravures en schilderijen rond thema's zoals de vrouw in haar intimiteit en allerlei aspecten van het maatschappelijke leven.

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Cultuur/patrimonium


LANGE BESCHRIJVING
De Luikse schilder en illustrator Armand Rassenfosse (1862-1934) is een van de voornaamste Waalse kunstenaars. Hij is vooral gekend voor zijn gravures en schilderijen waarbij hij de vrouw in al haar intimiteit en schoonheid weergeeft. Daarnaast is hij gekend voor het in beeld brengen van…

LANGE BESCHRIJVING

De Luikse schilder en illustrator Armand Rassenfosse (1862-1934) is een van de voornaamste Waalse kunstenaars. Hij is vooral gekend voor zijn gravures en schilderijen waarbij hij de vrouw in al haar intimiteit en schoonheid weergeeft. Daarnaast is hij gekend voor het in beeld brengen van verschillende aspecten van het maarschappelijke leven. Armand Rassenfosse werd in zijn kunst sterk beïnvloed door de Art nouveau. Ter nagedachtenis aan haar grootvader, wou Claire de Rassenfosse, helpen bij het behoud en de ontsluiting van het werk van Rassenfosse. Per testament richt ze bij de Koning Boudewijnstichting het fonds Armand Rassenfosse op met als doel de valorisatie van zijn oeuvre en de atelierwoning. De atelierwoning, gelegen in de ‘rue Sint-Gilles’ in Luik, werd geklasseerd in februari 2009. Het is een prachtige neo-mosaanse constructie uit 1899 en gebouwd volgens de plannen van architect Paul Jaspar. Heel wat meubels uit de woning zijn van de hand van Gustave Serrurier-Bovy. PrentbriefkaartenHet Fonds geeft vier werken van Armand Rassenfosse uit op prentbriefkaart. Bestel ze gratis via de link 'Verwante publicaties' hieronder.

MEER

online gift overmaken
Giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro.


Cookie policy