Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Courtens (Fonds Courtens) Fonds op naam (Koning Boudewijnstichting)

Het werk van de impressionistische landschapsschilders Franz (1854-1943) Courtens, en zijn zoon en beeldhouwer Alfred (1889-1967) een blijvende rol laten spelen in de Belgische kunstgeschiedenis.

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Cultuur/patrimonium


LANGE BESCHRIJVING
Het Fonds Courtens werd in de schoot van de Stichting gecreëerd om het oeuvre van Franz en Alfred Courtens voor de volgende generaties te vrijwaren. In eerste instantie wil het Fonds Courtens het werk valoriseren van twee kunstenaars die mee de Belgische kunstgeschiedenis bepaald hebben.…

LANGE BESCHRIJVING

Het Fonds Courtens werd in de schoot van de Stichting gecreëerd om het oeuvre van Franz en Alfred Courtens voor de volgende generaties te vrijwaren. In eerste instantie wil het Fonds Courtens het werk valoriseren van twee kunstenaars die mee de Belgische kunstgeschiedenis bepaald hebben. Franz (1854-1943) wordt aanzien als één van onze beste impressionistische landschapsschilders en Alfred (1889-1967) was een befaamd beeldhouwer die talrijke officiële bestellingen kreeg. Beiden waren kind aan huis aan het Hof. De eerste actie van het Fonds is het publiceren van een referentiewerk over Alfred Courtens et de organisatie van een tentoonstelling in het Museum van Elsene.

MEER

online gift overmaken
Giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro.


Cookie policy