Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Courtin-Bouché (Fonds Léon Courtin-Marcelle Bouché) Fonds op naam (Koning Boudewijnstichting)

Het Fonds helpt bij de aankoop, conservatie, restauratie en valorisatie van kunstwerken van Belgische kunstenaars van alle tijden, met uitzondering van hedendaagse kunstenaars.

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Bezoek onze website!

Cultuur/patrimonium


Naar projectoproep

LANGE BESCHRIJVING
Het Fonds lanceert jaarlijks een projectoproep (raadpleeg www.kbs-frb.be vanaf midden januari). Léon Courtin en Marcelle Bouché leefden omringd door het werk van Belgische kunstenaars en genoten er elke dag van. Ze hielden vooral van de 19de-eeuwse kunst maar hun passie bestreek al wat Belgische kunstenaars…

LANGE BESCHRIJVING

Het Fonds lanceert jaarlijks een projectoproep (raadpleeg www.kbs-frb.be vanaf midden januari). Léon Courtin en Marcelle Bouché leefden omringd door het werk van Belgische kunstenaars en genoten er elke dag van. Ze hielden vooral van de 19de-eeuwse kunst maar hun passie bestreek al wat Belgische kunstenaars maakten. Die werken vinden we in overvloed in onze openbare verzamelingen, maar ze zijn niet allemaal in goede staat of worden niet op de juiste manier getoond. Sommige bevinden zich in het buitenland of in privé-verzamelingen. Ter nagedachtenis aan haar echtgenoot wilde Marcelle Courtin-Bouché helpen bij de bescherming ervan. Per testament heeft ze een Fonds opgericht dat toelaat om eender welk werk van een Belgisch kunstenaar te verwerven, te restaureren en te ontsluiten, met uitzondering evenwel van hedendaags werk.

MEER

online gift overmaken
Giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro.

MEER INFO


Cookie policy