Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Garfunkel (Fonds Myriam Garfunkel) Fonds op naam (Koning Boudewijnstichting)

Het Fonds financiert restauraties van oude en historisch belangrijke films die bewaard worden in het Koninklijk Belgisch Filmarchief.

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Bezoek onze website!

Cultuur/patrimonium


LANGE BESCHRIJVING
Dit Fonds is in 1997 tot stand gekomen ter nagedachtenis van Myriam Garfunkel, jong filmcriticus, en beoogt een bijdrage te leveren tot de bescherming van het erfgoed, met name het behoud en de restauratie van films. Dankzij de steun van het Fonds Myriam Garfunkel konden…

LANGE BESCHRIJVING

Dit Fonds is in 1997 tot stand gekomen ter nagedachtenis van Myriam Garfunkel, jong filmcriticus, en beoogt een bijdrage te leveren tot de bescherming van het erfgoed, met name het behoud en de restauratie van films. Dankzij de steun van het Fonds Myriam Garfunkel konden al enkele films worden gerestaureerd: Girls in Chains (1943) geregisseerd door Edgar G. Ulmer, Women and Gold (1925) van James P. Hogan, een film over Federico Fellini geregisseerd door André Delvaux in 1960-1962, een reeks films vertoond tijdens de Competitie van de Experimentele Film te Knokke (1949-1974), een stille film Hearts Are Trumps (Rex Ingram, 1920), verschillende documentaires en fictiefilms gerealiseerd door Emile Degelin en de film Jeudi on chantera comme dimanche (1967) van Luc De Heusch.

MEER

online gift overmaken
Giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro.


Cookie policy