Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

de Looz - Corswarem (Fonds Graaf Thierry de Looz - Corswarem) Fonds op naam (Koning Boudewijnstichting)

Bescherming van het roerend cultureel erfgoed dat bestemd is voor openbare collecties. Aankoop van meesterwerken en betekenisvolle documenten uit ons verleden.

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Cultuur/patrimonium


LANGE BESCHRIJVING
Het Fonds heeft als doel de bescherming van ons Belgisch roerend cultureel erfgoed en dit ten voordele van openbare collecties. In dat opzicht richt het Fonds zich op: - de aankoop van belangrijke meesterwerken of van werken en documenten die betekenisvol zijn voor de geschiedenis…

LANGE BESCHRIJVING

Het Fonds heeft als doel de bescherming van ons Belgisch roerend cultureel erfgoed en dit ten voordele van openbare collecties. In dat opzicht richt het Fonds zich op: - de aankoop van belangrijke meesterwerken of van werken en documenten die betekenisvol zijn voor de geschiedenis van België, uit de periode 1550-1850, en waarvan de kans groot is dat ze het land - om welke reden ook - zouden verlaten; - de aankoop van belangrijke meesterwerken of van werken en documenten die betekenisvol zijn voor de geschiedenis van België, uit de periode 1550-1850, die in het buitenland worden bewaard, om ze terug te brengen naar België en ze toegankelijk te maken voor de toekomstige generaties. De werken en documenten die door het Fonds worden aangekocht, worden toevertrouwd aan Belgische musea.

MEER

online gift overmaken
Giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro.


Cookie policy