Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Barbazon (Fonds Jacques en Christiane Barbazon) Fonds op naam (Koning Boudewijnstichting)

Het lokaal en cultureel erfgoed in de provincie Namen bewaren, valoriseren en promoten; in het bijzonder in de gemeenten Beauraing, Bièvre, Gedinne en Vresse-sur-Semois.

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Cultuur/patrimonium


LANGE BESCHRIJVING
Het doel van dit Fonds is het behoud, de promotie en het bevorderen van het lokale en culturele erfgoed in het zuidoosten van de provincie Namen, meer bepaald op het grondgebied van de gemeenten Beauraing, Bièvre, Gedinne en Vresse-sur-Semois. De middelen van het Fonds gaan…

LANGE BESCHRIJVING

Het doel van dit Fonds is het behoud, de promotie en het bevorderen van het lokale en culturele erfgoed in het zuidoosten van de provincie Namen, meer bepaald op het grondgebied van de gemeenten Beauraing, Bièvre, Gedinne en Vresse-sur-Semois. De middelen van het Fonds gaan in de eerste plaats naar: - de conservering en restauratie van het retabel en de overige erfgoedelementen van de Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk in Gedinne; - de projecten van de Stichting Chaidron-Guisset voor het behoud van kunstwerken van grote Ardense landschapsschilders (Albert Raty, Yvonne Tellier, Jacques Vander Elst ...). Het Fonds heeft een bijzondere voorliefde voor initiatieven met een potentieel ‘sneeuwbaleffect’ die sociale, wetenschappelijke of culturele innovatie kunnen brengen.

MEER


Cookie policy