Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Maison Particulière (Fonds Maison Particulière) Fonds op naam (Koning Boudewijnstichting)

Het directe contact tussen publiek met kunstwerken bevorderen via tentoonstellingen, conferenties, het uitgeven van publicaties, ontmoetingen met kunstenaars…

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Bezoek onze website!

Cultuur/patrimonium


LANGE BESCHRIJVING
Het kunstencentrum vzw Maison Particulière is een initiatief van twee verzamelaars, Myriam en Amaury de Solages, en opende in april 2011 voor het eerst zijn deuren. Het echtpaar stelt er kunstwerken tentoon die afkomstig zijn uit privécollecties. Deze stukken, die vaak aan het oog onttrokken…

LANGE BESCHRIJVING

Het kunstencentrum vzw Maison Particulière is een initiatief van twee verzamelaars, Myriam en Amaury de Solages, en opende in april 2011 voor het eerst zijn deuren. Het echtpaar stelt er kunstwerken tentoon die afkomstig zijn uit privécollecties. Deze stukken, die vaak aan het oog onttrokken blijven, worden in deze privéwoning onder de aandacht gebracht van een geïnteresseerd publiek. Maison Particulière bezit geen permanente collectie maar organiseert drie tentoonstellingen per jaar waarop telkens vier verzamelaars, een kunstenaar en een literaire gast bijeen worden gebracht rond een bepaald thema. De verzamelaars selecteren een 15-tal werken uit hun eigen collectie en tonen ze in Maison Particulière. Het is een hoogst persoonlijke benadering die ongewone zienswijzen aan de oppervlakte brengt en verbanden legt tussen werken met een totaal andere pedigree en andere gevoeligheden. Ongebondenheid is het devies. In Maison Particulière kan je kunst op een heel bijzondere manier beleven in de geborgenheid van een fraai gerenoveerde woning. Het kunstcentrum is elke dag open, behalve op maandag. Het Fonds Maison Particulière heeft als doel het ondersteunen van tentoonstellingen die door het kunstcentrum zelf worden georganiseerd.

MEER

online gift overmaken
Giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro.


Cookie policy