Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Réadaptation Saint-Luc 71 (Fonds Réadaptation Saint-Luc 71) Fonds op naam (Koning Boudewijnstichting)

Het Fonds geeft financiële steun aan patiënten die voor revalidatie werden opgenomen in de dienst Fysische Geneeskunde en Revalidatie van de 'Cliniques Universitaires Saint-Luc' van het UCL.

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Bezoek onze website!

Gezondheid (fysieke)


LANGE BESCHRIJVING
Het Fonds Réadaptation Saint-Luc 71 werd in 2003 opgericht. Het doel van het Fonds is de kwaliteit van de verzorging en het welzijn van revalidatiepatiënten te verbeteren, met name de patiënten opgenomen in de dienst Fysische Geneeskunde en Revalidatie van de ‘Cliniques Universitaires Saint-Luc’. Een…

LANGE BESCHRIJVING

Het Fonds Réadaptation Saint-Luc 71 werd in 2003 opgericht. Het doel van het Fonds is de kwaliteit van de verzorging en het welzijn van revalidatiepatiënten te verbeteren, met name de patiënten opgenomen in de dienst Fysische Geneeskunde en Revalidatie van de ‘Cliniques Universitaires Saint-Luc’. Een ongeval of ziekte volstaat soms om de autonomie te verliezen. Opeens veranderen de eenvoudigste zaken in een onmogelijke opgave. Zonder afbreuk te willen doen aan reeds geleverde inspanningen werd een Fonds opgericht dat een verbetering beoogt van de levenskwaliteit van haar patiënten. Notaris Pierre Van den Eynde, die een paar maanden op deze dienst verbleef, is voorzitter. Het Fonds investeert zowel in de aankoop van nieuw materiaal als in de voortdurende opleiding van het verzorgend personeel. Steeds met de bedoeling om de kwaliteit van de zorg en de levenskwaliteit van de patiënten en hun families te verbeteren. Sedert zijn oprichting heeft het Fonds o.a. geïnvesteerd in het volgende materiaal: hulpstukken die de bel voor patiënten makkelijker bereikbaar maken en systemen die een toezicht geven op de leefomgeving van patiënten alsook hulpmiddelen die de communicatie vergemakkelijken videomateriaal voor de patiënten een rolstoel voor paraplegische patiënten en een massagestoel een wasmachine twee draagbare computers met DVD spelletjes “Dankzij de computer aangekocht door het Fonds kon een student zijn studies verderzetten en zijn praktische oefeningen maken.”

MEER

online gift overmaken
Giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro.


Cookie policy