Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Forton (Fonds Alphonse en Jean Forton) Fonds op naam (Koning Boudewijnstichting)

Hoogstaand onderzoek rond mucoviscidose en aanverwante ziekten promoten, door diverse onderzoeksprojecten financieel te ondersteunen.

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Wetenschappelijk onderzoek


LANGE BESCHRIJVING
Bij zijn overlijden besliste Jean Forton om een fonds op te richten dat de naam droeg van zijn vader en van hemzelf en dat bedoeld was voor de strijd tegen mucoviscidose. Hij maakte zijn vermogen over aan de Koning Boudewijnstichting op voorwaarde dat zij het…

LANGE BESCHRIJVING

Bij zijn overlijden besliste Jean Forton om een fonds op te richten dat de naam droeg van zijn vader en van hemzelf en dat bedoeld was voor de strijd tegen mucoviscidose. Hij maakte zijn vermogen over aan de Koning Boudewijnstichting op voorwaarde dat zij het ter beschikking zou stellen van dit fonds.Zodoende investeert het Fonds Alphonse en Jean Forton sinds 1997 elk jaar meer dan 300.000 € in het wetenschappelijk onderzoek in de strijd tegen mucoviscidose. Op die manier kregen de beste onderzoeksteams van het land, die met de medewerking van vooraanstaande Belgische en buitenlandse deskundigen worden geselecteerd in onze universitaire laboratoria, de mogelijkheid om nieuwe veelbelovende onderzoeksprojecten op te zetten. Het Fonds Alphonse en Jean Forton steunt hen gedurende verscheidene jaren, waardoor de onderzoekers op langere termijn kunnen werken.Sinds de oprichting is op die manier al meer dan 7.500.000 € toegekend.Het Fonds biedt vandaag een belangrijke, doeltreffende en gerichte bijdrage aan het onderzoek in de strijd tegen mucoviscidose en aanverwante aandoeningen.Het Fonds biedt ook elk jaar steun aan projecten voor bijstand aan familieleden. Via steun voor projecten ingediend door de Belgische Vereniging voor Strijd tegen Mucoviscidose vzw, draagt het Fonds Alphonse en Jean Forton ook bij tot de verbetering van de levenskwaliteit van patiënten en hun familie.

MEER

FILMPJES
FINANCIËN

JAARLIJKSE UITGAVEN

250.000€ - 500.000€

PROJECTEN
  • In 2017 seven research projects on cystic fibrosis have been supported.

    1. Françoise Mascart, Erasme ULB 'Development of immuno-assays to diagnose infection with atypical mycobacteria in patients with Cystic Fibrosis and investigation of their potential for monitoring treatment success' 2. Marianne Carlon, KU Leuven 'Development of drug based therapies to target rare mutations causing severe cystic…

    MEER

online gift overmaken
Giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro.

MEER INFO


Cookie policy