Betrouwbare informatie over goede doelen
KBS logo_Een website van.png
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

ORSI (Fonds Vrienden Van ORSI) Fonds vrienden van (Koning Boudewijnstichting)

Filantropen steunen projecten die bijdragen tot een betere kwaliteit van de zorg door opleidingen over innovatieve, minder invasieve chirurgische technieken, met focus op robotchirurgie.

Adres
Brederodestraat 21
1000 - Brussel

Telefoon (algemeen)
025111840

Opleiding/tewerkstelling - Wetenschappelijk onderzoek


LANGE BESCHRIJVING
Orsi Academy is een inclusief centrum voor innovatie in minimaal invasieve chirurgie (MIS). Medische professionals, academische entiteiten en de industrie werken er pan-Europees samen aan training, onderzoek en ontwikkeling. Met MIS-technieken kan een medisch team veel nauwkeuriger werken dan met klassieke methoden, wat resulteert in…

LANGE BESCHRIJVING

Orsi Academy is een inclusief centrum voor innovatie in minimaal invasieve chirurgie (MIS). Medische professionals, academische entiteiten en de industrie werken er pan-Europees samen aan training, onderzoek en ontwikkeling. Met MIS-technieken kan een medisch team veel nauwkeuriger werken dan met klassieke methoden, wat resulteert in minder bloedverlies, minder pijn, minder complicaties en een sneller herstel. Die technieken moeten echter getest, verfijnd en goed getraind worden alvorens ze op menselijke patiënten kunnen worden toegepast. Orsi Academy schept hiervoor het perfecte kader, met state-of-the art faciliteiten en trainingen die via wetenschappelijk onderzoek zijn gestandaardiseerd, gevalideerd en geaccrediteerd (NASCE, CME, EAU). Om deze trainingen in de toekomst ook academisch te laten erkennen, werkt Orsi Academy samen met Universiteit Gent en KU Leuven. Op de campus in Melle kunnen geneeskundigen van alle niveaus en specilisaties zich (verder) bekwamen in de nieuwste technieken aan de hand van theoretische lessen, praktische oefensessies en live case observaties bij topartsen. Hiernaast kunnen de faciliteiten door derde partijen worden gehuurd om er hun medische trainingen of onderzoek onder te brengen.

MEER

PROJECTEN
  • Financiering opleiding van minder begoede artsen in de robotchirurgie en andere minimaal invasieve technieken.

    Hoewel de opstart- en werkingskosten voor een operatiezaal met bijhorend medisch materiaal, een (levend) trainingsmodel en volwaardige anesthesie hoog zijn, wil Orsi Academy de programma’s toegankelijk houden voor iedere veelbelovende kandidaat, ongeacht diens financiële slagkracht. Vooral voor jonge geneeskundigen en kandidaten van buiten Europa is…

    MEER

online gift overmaken
Giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro.

MEER INFO


Cookie policy